Název:
Možnosti výroby svrchně kvašených piv a jejich vlastnosti
Autoři:
Zika, Zdeněk Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2016
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce se zabývá popisem surovin potřebných k výrobě piva, charakteristikou všech částí výrobního procesu a popisem druhů svrchně kvašených piv. Dále práce obsahuje dva experimenty: laboratorní a poloprovozní. Laboratorní experiment se zabývá výrobou piva z různých odrůd barevných pšenic. Výroba vzorků pro tento experiment probíhala v laboratorních podmínkách. U vyrobených piv se pak zkoumaly senzorické a kvalitativní rozdíly. Poloprovozní experiment se věnuje výrobě pšeničného piva v minipivovaru. U dvou pšeničných piv vyrobených podle odlišných receptur se opět provedli senzorické a kvalitativní stanovení.Bachelor work deals the description of the raw materials needed for the production of beer, characteristic of all parts of the production process and description of the kinds of top-fermented beers. The work includes two experiments: laboratory and semi-operation. The laboratory experiment has been making beer from different colored varieties of wheat. Production of samples for this experiment was carried out under laboratory conditions. For beer produced were then examined sensory and qualitative differences. Semi-operation experiment is dedicated to the production of wheat beer in a microbrewery. In two wheat beers produced by different recipes again performed sensory and qualitative determination.
Klíčová slova:
pšeničné pivo; svrchní kvašení; výroba piva