Název:
Vinařské obce Blatnice pod Sv. Antonínkem a Blatnička
Autoři:
Mazur, Jan Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2016
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce je zaměřena na vinařské obce Blatnice pod Svatým Antonínkem a Blatnička, jejich historii, půdní a klimatické podmínky, viniční tratě, odrůdovou skladbu a způsob vedení révy vinné. Součástí je i stručný popis významných pěstitelů révy a výrobců vín v tomto regionu. Předmětem této práce je také charakteristika sdružení VOC Blatnice a význam slova terroir v souvislosti s vinařskou tématikou. Na závěr byla provedena senzorická a základní chemická analýza vybraných sedmi vzorků vín, typických pro vinařské obce Blatnice pod Svatým Antonínkem a Blatnička.The Bachelor thesis is focusing on two wine subregions Blatnice pod Svatým Antonínkem and Blatnička and it history, geological and climatological parameters, vineyard sites, grape variety and vine training. Moreover, it is introducing main vine-growers and wine-makers of the region. The subject of the thesis is expanded to local appellation VOC Blatnice and to the term terroir in viticultural context
Klíčová slova:
terroir; vinařská obec; VOC