Název:
Návrh na zlepšení situace podniku Pekařství a cukrářství Sázava, s.r.o.
Autoři:
Szilvásová, Simona Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2016
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce se zabývá návrhem na zvýšení konkurenceschopnosti podniku Pekařství a cukrářství Sázava, s.r.o., prostřednictvím zavedení nové služby. Na základě analýz vnějšího a vnitřního prostředí byla navržena strategie podle Ansoffa. Jako nejvýhodnější strategie byla zvolena strategie diverzifikace, kterou představuje zavedení pojízdné prodejny s pečivem. Za účelem ověření zájmu o zavedení nové služby bylo provedeno dotazníkové šetření a následně byla vybraná strategie posouzena z ekonomického hlediska. Na závěr jsou navrženy opatření pro minimalizaci problematických oblastí.Bachelor thesis deals with proposal for increasing competitiveness of company Pekařství a cukrářství Sázava, s.r.o. by implementing a new service. Based on the analysis of external and internal environment there were proposed strategies according to Ansoff. Diversification strategy was chosen as the most convenient strategy, which is represented as an introduction of sale vehicle with pastry. In order to verify interest in sale vehicle, questionnaire interview was made and consequently strategy analyzed with economic perspective was chosen. In conclusion there are proposed actions for minimization of problematic areas.
Klíčová slova:
Ansoffova matice; strategie; vnitřní prostředí; vnější prostředí