Název:
Základní chemická charakteristika šťáv vybraných odrůd zimolezu
Překlad názvu:
Basic chemical characteristics of juices of selected honeysuckle varieties
Autoři:
Cibulcová, Pavla ; Vránová, Dana (oponent) ; Vespalcová, Milena (vedoucí práce) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2015
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstrakt: [cze][eng]
Práce zahrnuje teoretickou část, ve které je zařazení a výskyt zimolezu, popis rostliny, podmínky pro růst, využití, druhy a odrůdy. Dále obsahuje metody stanovení vybraných chemických parametrů jako výtěžnost, celková sušina, refraktometrické stanovení rozpustné sušiny, stanovení pH, titrační kyselost, formolové číslo a gravimetrické stanovení redukujících sacharidů.
This thesis includes a theoretical part, which speaks about the classification and incidence of honeysuckle plant description, the conditions for growth, recovery, species and varieties. It also includes methods for the determination of selected chemical parameters such as yield, total solids, soluble solids, pH, titratable acidity, formol number and gravimetric determination of reducing sugars.
Klíčová slova:
charakteristika šťávy; gravimetrie; pH; sušení; titrace; Zimolez; drying; gravimetry; Honeysuckle; juice characteristics; pH; titration
Instituce: Vysoké učení technické v Brně
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v Digitální knihovně VUT. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11012/39268