Název:
Regresní metody odhadu vybraných charakteristik tavených sýrů v závislosti na poměru tavicích solí
Překlad názvu:
Regression methods of estimation of chosen properties of processed cheese with regard to the relative amount of different ternary mixtures of sodium phosphates.
Autoři:
Petrovič, Branislav ; Mrázková, Eva (oponent) ; Michálek, Jaroslav (vedoucí práce) Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2013
Jazyk:
slo
Nakladatel: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstrakt: [slo][eng]
Diplomová práca sa zaoberá regresnou analýzou experimentálne nameraných dát tavených syrov. Využitá je polynomiálna regresia a výber regresorov je založený na Krokovej regresii a Mallowsovej štatistike. Následný odhad strednej hodnoty je využitý k nájdeniu najlepšej zmesi taviacich solí, z hľadiska sledovaného parametra taveného syra. Analýza experimentu aj výsledky sú dobre graficky zdokumentované.
This thesis deals with regression analysis of experimentally measured data of processed cheese. There is a polynomial regression used. The choice of regressors is based on Stepwise Regression and Mallows's Statistics. The estimation of the mean value is used to find the best mixture of the emulsifying salts with regards to the observed characteristic of the processed cheese. Analysis of the experiment and its results are well documented graphically.
Klíčová slova:
linear regression; Mallows's Cp Statistics; Stepwise Regression
Instituce: Vysoké učení technické v Brně
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v Digitální knihovně VUT. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11012/20281