Název:
Vývoj a hodnocení vybraných vlastností emulzního kosmetického přípravku
Překlad názvu:
Development and assessment of selected properties of emulsion cosmetics
Autoři:
Kuchyňová, Jitka ; Souralová Popelková, Miriam (oponent) ; Zemanová, Jana (vedoucí práce) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2009
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstrakt: [cze][eng]
Předložená práce se zabývala hodnocením vybraných vlastností emulzního přípravku Masky zklidňující, jejímž výrobcem je firma SynCare. Práce je především zaměřena na reologické vlastnosti výrobku. Základní reologické vlastnosti byly měřené v experimentální části pomocí Brookfieldova viskozimetru. Krátký náhled je i do oblasti termické analýzy, která může pomoci získat užitečné informace pro uskladnění přípravků při extrémně nízkých teplotách a rozvinout tak výrobu emulzí, které budou stálé při velice nízkých teplotách. Chemické vlastnosti přípravku Masky zklidňující jsou vyjádřeny pomocí popisu jednotlivých charakteristik kosmetických surovin v přípravku.
This bachelor´s thesis focuses on assessment of selected properties of emulsion cosmetic product called Soothing face mask, which is produced by SynCare company. Thesis is targeted on rheological properties of the product. Basic rheological properties were measured by Brookfield viscosimeter in experimental part of the thesis. Short part of the text is dedicated to thermic analysis field, which may provide some useful pieces of information for storage of products in cryogenic temperature and development of emulsion products with good cryogenic-temperature resistance. Chemical properties of Soothing face mask product are expressed by description of particular characteristics of cosmetic ingredients in the product.
Klíčová slova:
diferenční kompenzační kalorimetrie (DSC); Emulze; kosmetické suroviny.; reologie; stabilita; termická analýza; viskozita; cosmetic ingredients.; differential scanning calorimetry (DSC); Emulsion; reology; stability; termic analysis; viscosity
Instituce: Vysoké učení technické v Brně
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v Digitální knihovně VUT. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11012/6021