Název:
Návrh vhodných doporučení pro zvýšení konkurenceschopnosti podniku
Autoři:
Mrázková, Miroslava Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2023
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Mrázková, M., Návrh vhodných doporučení na zvýšení konkurenceschopnosti pod-niku. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita, 2023. Tato bakalářská práce se věnuje teoretickému vymezení pojmů, které souvisí se strategií podniku. Následuje identifikace faktorů, které ovlivňují mlékárenský podnik pomocí PEST analýzy, Porterova modelu pěti sil a analýzy vnitřních firemních faktorů, shrnutých do SWOT analýzy. Zjištěné faktory jsou využity pro formulaci doporučení ke zlepšení konkurenceschopnosti podniku.Mrázková, M. Proposal of appropriate recommendations to increase the competitiveness of the company. Bachelor thesis. Brno: Mendel university, 2023 This bachelor thesis focuses on the theoretical definition of terms related to corporate strategy. This is followed by the identification of the factors that influence a dairy company using PEST analysis, Porter's five forces model and analysis of internal company factors, summarized in a SWOT analysis. The identified factors are used to formulate recommendations to improve the competitiveness of the company.
Klíčová slova:
analysis of internal company factors; analýza vnitřních firemních faktorů; competitiveness; external analysis; internal analysis; konkurenceschopnost; metoda SMART; PEST analysis; PEST analýza; Porter's five forces analysis; Porterův model pěti konkurenčních sil; SMART method; strategic management; strategický management; strategie; strategy; SWOT analysis; SWOT analýza; vnitřní analýza; vnější analýza