Název:
Vliv výživy kapra (Cyprinus carpio) na kvalitativní vlastnosti masa
Překlad názvu:
The influence of nutrition of carp (Cyprinus carpio) on the qualitative characteristics of meat
Autoři:
JANOUŠEK, Petr Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2010
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Obilovina triticale zpracovaná v různých formách (šrotovaní, tepelná úprava) a její vliv na kvalitativní vlastnosti masa (obsah tuku, výtěžnost, textura) byl sledován na tržním kaprovi (Cyprinus carpio) v Nadějské soustavě rybníků: Horák, Baštýř a Fišmistr. Ve svalovině byl stanoven obsah živin: dusíkáté látky, tuk, popel, bezdusíkaté látky výtažkové a sušina. Byl stanoven produkční podíl přirozené potravy a doplňkového krmiva. Na filetech byly měřeny základní texturní vlastnosti jako je tuhost, žvýkatelnost, elasticita a soudržnost.Cereal triticale worked in various forms (kibbled, heat treatment) and its impact on the quality characteristics of meat (fat, yield, texture) was observed on the market carp (Cyprinus carpio) in ponds system Naděj: Horák, Baštýř a Fišmistr. The content of nutrients was determined in the fish muscle: crude protein, fat, ash and solids. Production share of natural food and supplementary feeding has been set. The fillets were measured basic texture properties such as hardness, chewiness, springiness and cohesiveness.
Klíčová slova:
Cyprinus carpio; obsah živin v mase; texturní vlastnosti; triticale; Cyprinus carpio; nutrient content in meat; textural properties; triticale Citace: JANOUŠEK, Petr. Vliv výživy kapra (Cyprinus carpio) na kvalitativní vlastnosti masa. České Budějovice, 2010. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/15347