Název:
Sledování růstu kulturní mikroflóry během fermentace mlékárenské suroviny
Překlad názvu:
A survey of lactic bacteria growth during fermentation of bulk milk
Autoři:
LEHEROVÁ, Hana Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2011
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Práce se zabývá sledováním růstu kulturní mikroflóry během fermentace mlékárenské suroviny. Cílem práce bylo sledovat růstovou aktivitu bakterií mléčného kysání rodů Lactobacillus delbrueckii subsp.bulgaricus a Streptococcus salivarius subsp.thermophilus mikrobiologickými metodami a změny titrační kyselosti v průběhu fermentace mléka při výrobě jogurtů.The paper deals with monitoring of the cultural growth of microflora during fermentation of dairy ingredients. The aim was to monitor the growth activity of lactic acid bacteria of the general Lactobacillus delbrueckii subsp.bulgaricus and Streptococcus salivarius subsp.thermophilus by microbiological methods and changes in titratable acidity during fermentation of milk in the production of yogurt.
Klíčová slova:
bakterie mléčného kvašení; jogurt; mléko; lactic acid bacteria; milk; yoghurt Citace: LEHEROVÁ, Hana. Sledování růstu kulturní mikroflóry během fermentace mlékárenské suroviny. České Budějovice, 2011. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/19548