Název:
Způsoby konzervace zemědělských produktů
Překlad názvu:
Preservation Methods of Food Products
Autoři:
ŠMÍD, David Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2011
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Tato bakalářská práce se zabývá způsoby konzervace zemědělských produktů, a to jak rostlinných tak živočišných. První část práce je věnována jednotlivým metodám konzervace, jejich výhodám a nevýhodám. Druhá a třetí část je zaměřena na jednotlivé konzervační metody rostlinných a živočišných produktů a také na dobu údržnosti konzervovaných výrobků. Ve čtvrté části jsou uvedeny moderní trendy v současné konzervaci.The aim of this bacheolor thesis was to sum up a rewiew of literature about Mannem of conservation of the agriculture products, namely the herbal and animal products. The former part of this study is focused on the particular methods of conservation and on their advantages and disadvantages. The second and third part of the study is concerned with particular methods of the herbal and animal products and with the period of durability of the conserved products too. In the fourth part of this study i focused on the contemporary trends in today´s conservation of the mentioned products.
Klíčová slova:
konzervace; konzervování; potraviny; údržnost; canning; conservation; food; maintainance Citace: ŠMÍD, David. Způsoby konzervace zemědělských produktů. České Budějovice, 2011. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/19460