Název:
Kvalitativní ukazatele vepřového masa z prasat krmených řasou Chlorella
Překlad názvu:
Qualitative indicators of pigs meat from pigs feeded algae suspension Chlorella
Autoři:
WADENKOVÁ, Pavlína Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2023
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem práce jsou zanalyzované a vyhodnocené vybrané kvalitativní ukazatele vepřového masa z prasat, jejichž krmná dávka obsahovala suspenzi řasy Chlorella. Výsledky pokusné skupiny jsou porovnány s kontrolní skupinou vzorků vepřového masa. Pro analýzu je v této práci využita metoda infračervené spektroskopie v blízké oblasti (NIRS).The aim of the study is to analyze and evaluate selected quality indicators of pork meat from pigs whose feed ration contained a suspension of algae Chlorella. The results of the experimental group are compared with the control group of pork samples. The near infrared spectroscopy (NIRS) method is used for the analysis in this study.
Klíčová slova:
Chlorella; kvalitativní ukazatele; NIRS; vepřové maso; řasa; algae; Chlorella; NIRS; pork meat; qualitative indicators Citace: WADENKOVÁ, Pavlína. Kvalitativní ukazatele vepřového masa z prasat krmených řasou Chlorella. České Budějovice, 2023. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/67859