Název:
Sledování změn vybraných parametrů piv typu "ALE" a "ležák"
Překlad názvu:
Different parameters monitoring by "ALE" and "lager" beer typ
Autoři:
KREJČÍ, Leoš Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2022
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Ve své práci jsem sledoval změny vybraných parametrů piv typu "ALE" a "ležák". V teoretické části práce jsem se zabýval obecnými informacemi o pivu. V praktické části jsem laboratorně a senzoricky zhodnotil vzorky piv prodávaných v rámci České republiky, vyrobených různým způsobem kvašení. V laboratorním šetření jsou jednotlivá piva posuzována dle objemového obsahu alkoholu a dle extraktu původní mladiny. V práci je zahrnuto senzorické hodnocení vybraných vzorků piv. Zaměřil jsem se na vzhled a barvu, chuť a vůni, plnost, říz, pěnivost a hořkost. Práci jsem doplnil o dotazníkové šetření, ve kterém jsem se zaměřil na pohled spotřebitele a jejich preference v konzumaci piv.This bachelor thesis monitors changes in selected parameters for these types of beer: "ALE" and "lager". The theoretical part describes general information about beer. In the practical part, beer samples are evaluated empirically and sensory. All tested beers are sold in the Czech Republic and produced by various fermentation methods. In empirical research individual beer samples are assessed according to the volume content of alcohol and according to the extract of the original wort. Sensory evaluation includes appearance, color, taste and smell, frothiness and bitterness. This thesis also includes a consumer survey focused on beer preferences.
Klíčová slova:
"ALE"; extrakt původní mladiny; kvalita.; ležák; pivo; ale; beer; customer preferences; empirically and sensory evaluation; lager Citace: KREJČÍ, Leoš. Sledování změn vybraných parametrů piv typu "ALE" a "ležák". České Budějovice, 2022. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/65269