Název:
Potravinová bezpečnost v kontextu nutriční epidemiologie na území Angolské republiky
Autoři:
Jurčová, Anna Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2017
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem bakalářské práce je analyzovat potravinovou bezpečnost v Angole a navrhnout doporučení pro zlepšení úrovně stravování. Práce je členěna na teoretickou, praktickou a návrhovou část. První část se zaměřuje na měření potravinové bezpečnosti, nutriční epidemiologii a problém podvýživy. Druhou část tvoří analýza potravinové bezpečnosti, demografického vývoje a rozvojových indikátorů. V návrhové části jsou uvedena možná řešení, které mohou vést k zajištění potravinové bezpečnosti v Angole.The aim of the thesis is to analyze food security in Angola and suggest recommendations for improving the level of nourishment. The thesis is divided into theoretical, analytical and proposal section. The first part is focused on measuring food security, nutritional epidemiology and malnutrition. The second part is an analysis of food security, demographic trends and development indicators. In the proposal section are introduced possible solutions to ensure adequate food security in Angola.
Klíčová slova:
kalorický příjem; nutriční epidemiologie; onemocnění; podvýživa; potravinová bezpečnost; stravování