Název:
Použití obalů v masné výrobě
Autoři:
Pavlíková, Martina Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2018
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Tato bakalářská práce na téma Použití obalů v masné výrobě se zabývá problematikou obalů používaných v masné výrobě. Popisuje sortiment masných výrobků dle platné legislativy, zpracovává legislativní předpisy týkající se obalů. Popisuje jednotlivé kroky výroby masných výrobků a techniku, která se při výrobě používá. Definuje obal a jeho funkce, které jsou důležité z technologického, senzorického a hygienického hlediska. Dále popisuje obaly z vyrobené z jednotlivých materiálu a historii výroby obalů. Práce se zaměřuje i na jednotlivé způsoby balení masa a masných výrobků a možnostmi prodloužení trvanlivosti masných výrobků. Také se zabývá problematikou vad u masných výrobků se zaměřením na vady, které se týkají obalů a popisuje migraci látek z obalů do masných výrobků.This bachelor thesis on the subject Using packaging in meat production is focused on issue about using packaging in meat production. It describes range of meat products by valid legislation regulations related to packaging. It describes process of creating meat products and used technique. It defines packaging and its functions which are important in technological, sensory and hygienic point of view. It also describes packaging creates from several materials and history of creating packaging. This thesis is also focused on each way of packaging meat and meat products and possibilities of extending of durability of meat products. Thesis is also focused on issue about defects of packaging and describes migration of substances into meat products.
Klíčová slova:
masný výrobek; modifikovaná atmosféra; obal; technologické operace; vady masných výrobků