Název:
Stroje a zařízení masné výroby
Autoři:
Horníková, Adéla Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2018
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku týkající se strojů a zařízení masné výroby. První kapitola je věnována historii a současnosti masné výroby, ve druhé kapitole se zaměřuji na nákup a zpeněžování jatečných zvířat. Vlastní jatečné opracování je popsáno v kapitole třetí. Ve čtvrté kapitole je obecně popsána masná výroba. V páté a zároveň hlavní kapitole jsou rozebrány všechny důležité operace masné výroby a stroje a zařízení při nich využívané. Šestá kapitola pojednává o balení masných výrobků. Neméně důležitou kapitolou je kapitola sedmá, která shrnuje hygienické požadavky na masnou výrobu a poslední kapitola, tedy osmá se zabývá vadami masných výrobků.This Bachelor thesis focuses on problematics of machinery and equipment for meat production. The first chapter is dedicated to history and present of the meat production. In the second chapter I focus on purchase and monetization of animals for slaughter. Carcass processing is described in chapter three. The fourth chapter describes meat production in general. In the fifth and the main chapter, all important operations of meat production, machines and equipment used, are analyzed. The sixth chapter deals with the packaging of meat products. Equally important chapter is the seventh one, which summarizes hygienic requirements for meat production. The last, eighth chapter deals with defects in meat products.
Klíčová slova:
balení; historie masné výroby; hygienické požadavky na provoz; masná výroba; míchání; mělnění; narážení; solení; stroje; technologie