Original title:
Netradiční výroba vinných nápojů
Authors:
Zelenka, Martin Document type: Master’s theses
Year:
2017
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Diplomová práce se zabývá technologickou úpravou vstupního vína s následnou aplikací pro výrobu aromatizovaných vinných nápojů. Klíčovým prvkem jsou teoretické znalosti chemického složení vína s jeho praktickým patentovým zpracováním až do reálné podoby finálních produktů, které mohou být uvedeny na trh. Součástí diplomové práce je legislativní náhled nad danou problematikou, senzorické a analytické vyhodnocení v grafické i tabelární podobě.The thesis deals with the treatment of the input of the wine with the subsequent applications to the manufacture of aromatized wine-based drinks. A key element is the theoretical knowledge of the chemical composition of wine with his practical patent processing up to the real form of the final products, which can be placed on the market. Part of the thesis is a legislative preview over the issue and sensory and analytical evaluation in graphical and tabular form.
Keywords:
analýza; kvalita; legislativa; oxidace; postup; redox potenciál; redox systém; redukce; senzorika; stabilita
Institution: Mendel University in Brno
(web)
Document availability information: Access to this document is restricted; please see the detailed information in the Mendel University digital repository. Original record: http://is.mendelu.cz/zp/index.pl?podrobnosti=85299