Original title:
Experimentální infekce Encephalitozoon cuniculi získaná z fermentovaných masných výrobků
Authors:
BRDÍČKOVÁ, Klára Document type: Rigorous theses
Year:
2019
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] V této studii byla popsána prevalence a koncentrace spor Encephalitozoon cuniculi ve vepřovém mase. Navíc byl studován vliv fermentace klobás na životaschopnost a infekčnost E. cuniculi u imunodeficientních a imunokompetentních myši pomocí molekulárních metodIn this study described the prevalence and concentration of Encephalitozoon cuniculi spores in pork meat. Moreover, the effect of sausage fermentation on E. cuniculi viability and infectivity for immunodeficient and immunocompetent mice was studied by molecular methods.
Keywords:
Encephalitozoon cuniculi; fermantation; microsporidia; Encephalitozoon cuniculi; fermentace; mikrosporidie Citation: BRDÍČKOVÁ, Klára. Experimentální infekce Encephalitozoon cuniculi získaná z fermentovaných masných výrobků. České Budějovice, 2019. rigorózní práce (RNDr.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Přírodovědecká fakulta
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/58287