host ::
přihlásit
Digitální repozitář
Hledej
Nový záznam
Nápověda
O repozitáři
Hlavní stránka
>
Vysokoškolské kvalifikační práce
>
Diplomové práce
> Organická chemie v experimentech
Informace
Soubory
Název:
Organická chemie v experimentech
Překlad názvu:
Organic Chemistry in Experiments
Autoři:
Krištůfková, Radka
;
Klímová, Helena
(vedoucí práce) ;
Šulcová, Renata
(oponent)
Typ dokumentu:
Diplomové práce
Rok:
2013
Jazyk:
cze
Abstrakt:
[cze]
[eng]
Diplomová práce se zabývá zpracováním v dnešní době bouřlivě se rozvíjejícího kulinářského směru - molekulární gastronomií a využitím těchto poznatků při výuce chemie na základních i středních školách formou pokusů. Všechny pokusy byly ověřeny a provedeny v domácím prostředí, zdokumentovány a vysvětleny.
The thesis deals with molecular gastronomy as an expanding culinary direction and is focused on the use in chemistry teaching in primary and secondary education. There are described home experiments which were verified, documented and explained.
Klíčová slova:
chemické pokusy
;
molekulární gastronomie
;
mozzarellové ravioly
;
ovocný kaviár
;
pokusy s vajíčkem
;
tekutý dusík
;
výuka chemie
;
zmrzlina
;
chemical education
;
chemical experiments
;
experiments with eggs
;
fruit caviar
;
ice cream
;
liquid nitrogen
;
molecular gastronomy
;
mozzarella ravioli
Instituce:
Fakulty UK (VŠKP) (
web
)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři UK.
Původní záznam:
http://hdl.handle.net/20.500.11956/55639
Trvalý odkaz NUŠL:
http://www.nusl.cz/ntk/nusl-324925
Záznam je zařazen do těchto sbírek:
Školství
>
Veřejné vysoké školy
>
Univerzita Karlova
>
Fakulty UK (VŠKP)
Vysokoškolské kvalifikační práce
>
Diplomové práce
Záznam vytvořen dne 2017-06-19, naposledy upraven 2022-03-04.
Podobné záznamy
Není přiložen dokument
Exportovat ve formátu
DC
,
NUŠL
,
RIS
Sdílet