Název:
Úprava a zpracování vína pro další nápojové aplikace
Autoři:
Zelenka, Martin Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2015
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce se zabývá možnostmi úpravy a zpracování vína s následnou aplikací pro výrobu aromatických vín a pro výrobu lihovin na bázi vína. Stěžejním prvkem jsou teoretické znalosti chemického složení vína s jeho praktickým patentovým zpracováním až do podoby produktů uveditelných na spotřebitelský trh. Součástí bakalářské práce jsou senzorické, analytické a legislativní opory a jejich vyhodnocení v grafické i tabelární podobě.This bachelor thesis deals with the possibilities of a treatment and processing of wine with a subsequent application for the aromatic wine production and spirits production based on wine. A key element is the theoretical knowledge of the chemical composition of wine and its practical patent processing up to form of the product which can be introduced into the consumer market. A part of the bachelor thesis is sensory, analytical and legislative support and its evaluation in a graphic tabular form.
Klíčová slova:
analýza; legislativa; lihoviny; normy; senzorika; vyhodnocení; víno; zpracování; úprava