Original title:
Kryomacerace v technologii bílých vín
Authors:
Stejskal, Ondřej Document type: Master’s theses
Year:
2015
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Diplomová práce se zabývá kryotechnologií a výrobou pomocí kryotechnologie a sledováním látkového množství u vín vyrobených technologií kryomacerace a klasickou výrobou. První částí se seznámíme s macerací hroznů u bílých vín a způsoby macerace, poté se seznámíme s faktory které maceraci ovlivňují, další část se zabývá látkovým složením bobule a nakonec se seznámíme s kryotechnologií a jejími metodami. V experimentální části se nachází stručný popis všech tří odrůd ze kterých byl pokus proveden. Dále následuje popis, průběh a metody výroby no a nakonec této části je nachystán soubor analytických a senzorických metod které se prováděli. Ve výsledcích se dozvíme jakých závěrů a názorů jsme dospěli a uvidíme zde jasně vyjádřené výsledky v grafech kde je jasně ukázáno jak se vína vyvíjeli od samotné prvovýroby. Klíčová slova: Macerace, kryomacerace, výroba bílých vínThe thesis deals with kryotechnology and wine production using kryotechnology and monitoring molar substances of wines produced by kryotechnology in comparison to classical production. The first part introduces the maceration of grapes for white wines and methods of maceration, then the factors that influence the maceration, the next section deals with the fabric composition of berries and eventually meet with kryotechnology and its methods. In the experimental part is a brief description of all the three varieties of which the experiment was performed. This is followed by a description of the conduct and methods of production well and finally this section is being set of analytical and sensory methods to be performed. In the results, we will learn what conclusions and opinions we have come here and see clearly expressed the results in graphs where it is clearly shown how the wine itself developed from primary production.
Keywords:
Kryomacerace; Macerace; Výroba bílých vín