Název:
Kokosový olej ve výživě člověka
Překlad názvu:
Coconut oil in human nutrition
Autoři:
Janoušková, Kateřina ; Vespalcová, Milena (oponent) ; Vránová, Dana (vedoucí práce) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2015
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstrakt: [cze][eng]
Práce se zabývá kokosovým olejem, jeho výrobou, vlastnostmi, složením a jeho vlivem na zdraví člověka. Nejvíce se zaměřuje na jednu jeho důležitou složku a to kyselinu laurovou, která patří mezi jeho mastné kyseliny a tvoří asi plovinu jejich množství v kokosu. Věděcké studie ukazují, že většinu zajímavých vlastností má kokosový olej především díky jeho složení mastných kyselin.
The thesis objectvice is to survey properties of a coconut oil, its production, structure and influence to human health. The thesis aims at describing one of the most importatnt ingredient of the cocnut oil - lauric acid which belongs to fatty acid of the oil and represents about a half of the total acid amount within the coconut. Research papers demonstrate than the most interesting properties of the oil are mainly achieved due to its composition of fatty acids.
Klíčová slova:
Kokosový olej; kyselina laurová; mastné kyseliny se středně dlouhým řetězcem; Coconut oil; lauric acid; medium-chain fatty acid
Instituce: Vysoké učení technické v Brně
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v Digitální knihovně VUT. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11012/40946