Název:
Potravinové banky v podmínkách České republiky
Překlad názvu:
Food banks in the Czech Republic
Autoři:
ŠKABRADOVÁ, Kristýna Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2016
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Tématem této bakalářské práce jsou potravinové banky v podmínkách České republiky. Cílem je identifikace obecné praxe potravinových bank pomocí dotazníkového šetření. Dalším cílem je popis Národní potravinové sbírky z pohledu přímého účastníka a také podpora fyzického založení potravinové banky v Jihočeském kraji. Literární přehled se zabývá potravinovým problémem, konkrétně je zaměřen na hlad a nedostatečnou výživu. Další podkapitoly se zabývají problematikou plýtvání potravinami a potravinovými bankami. V praktické části jsou vyhodnoceny výsledky dotazníkového šetření na úrovni potravinových bank v České republice. Dále je vyhodnoceno pozorování provedené v rámci Národní potravinové sbírky 2015. Poslední část praktické práce tvoří samotný popis procesu založení Potravinové banky Jihočeského kraje.The aim of this bachelor thesis is to identify the operation of food banks in the Czech Republic. It is also to outline how the National Food Collection works, last but not least, to contribute to the network of food banks in the Czech Republic being complete, i.e. for there to be a food bank in every region. The theoretical part is about the food problem; specifically, it focuses on identifying hunger and malnutrition. It also defines food waste and offers a way to resolve this problem - food banks. The practical part consists of questionnaire survey, which is performed at the level of the eleven food banks in the Czech Republic. Another part of the practical part is observation of the National Food Collection. And the last part is the actual establishment of a missing Food Bank in the South Bohemian Region.
Klíčová slova:
Evropská federace potravinových bank; plýtvání potravinami; potravinová banka; Česká federace potravinových bank; Czech Federation of Food Banks; European Federation of Food Banks; food bank; food waste Citace: ŠKABRADOVÁ, Kristýna. Potravinové banky v podmínkách České republiky. České Budějovice, 2016. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Ekonomická fakulta
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/41758