Název:
Spotřební chování na trhu s pekařskými výrobky
Překlad názvu:
Consumer behavior in the market of bakery products
Autoři:
ČMUCHOVÁ, Karolína Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2015
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem diplomové práce bylo zjistit pomocí marketingového výzkumu zvyklosti a typické chování zákazníků na trhu s pekařským sortimentem a následně vytvořit návrh inovace marketingového mixu vybrané firmy. První krok pro vypracování závěrečné práce spočíval ve studiu odborné literatury, která souvisela s danou problematikou. Následující krok se zakládal na tvorbě praktické části, ve které došlo prvně k představení zvolené společnosti Adélka, a.s., pokračující realizací marketingového výzkumu metodou osobního dotazování. Výsledky marketingového výzkumu charakterizovaly spotřební chování dotazovaných zákazníků a rozdíly v tomto chování v jednotlivých provozovnách. Doporučení a inovace marketingového mixu zvolené firmy se vztahovaly k jednomu nástroji-produktu.The aim of the diploma thesis was to determine the habits and the typical behavior of the customers in the market for the bakery assortment through a marketing research. The results of the research serve to make a proposal of the innovation of the marketing mix of the selected company. The first step for the writing of this thesis was founded in the literature related with the topic. The next step was the practical part included presentation of the selected company Adélka, Inc. following by the marketing research by the method of the personal questioning. The results of the research characterized a consumer behavior of the respondents and the differences in the behavior of the individual stores. The recommendations and innovations related to the only one instrument of the marketing mix-the product.
Klíčová slova:
marketingový mix; marketingový výzkum; spotřebitel; spotřební chování; trh s pekařskými výrobky; consumer; consumer behavior; market of bakery products; marketing mix; marketing research Citace: ČMUCHOVÁ, Karolína. Spotřební chování na trhu s pekařskými výrobky. České Budějovice, 2015. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Ekonomická fakulta
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/38152