Název:
Problematika výroby piva technikou vysoce koncentrovaných mladin ve vztahu k Českému pivu
Autoři:
Němeček, Radoslav Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2014
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem bakalářské práce bylo zjistit vhodnost výroby piva technikou vysoko koncentrovaných mladin pro výrobu Českého piva. V bakalářské práci je popsána výroba piva touto metodou, dále je v ní problematika výroby Českého piva a jeho parametry. K posouzení vhodnosti této metody výroby byla uvařena experimentální kmenová várka piva, kterou byla použita při následné výrobě finálního piva. Toto pivo bylo hodnoceno po senzorické stránce. Z výsledků práce vyplývá, že metodu vysoce koncentrovaných mladin lze použít pro výrobu Českého piva. Nemělo by, ale docházet k jejímu velkému zneužití, pro rapidní snížení nákladů.The aim of my bachelor's composition was to determine the suitability of beer production by technology of highly concentrated wort for the production of Czech beer. In bachelor's composition is described the beer production by this method, hereafter is the issue of Czech beer production and its parameters. To evaluate the suitability of this method of production was breewed experimental tribal brew of beer, which was used in the subsequent production of the finished beer. The beer was evaluated by sensory page. From the results of my research implies that the method highly concentrated worts can be used for the Czech beer production. It should not happen to great misuse for rapid cost reduction.
Klíčová slova:
organoleptické vlastnosti; české pivo; ředění mladiny