Original title:
Biopotraviny rostlinného původu
Authors:
Sedláčková, Lenka Document type: Bachelor's theses
Year:
2014
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Bakalářská práce je zaměřena na produkci a zpracování biopotravin rostlinného původu, které vznikají dodržováním podmínek ekologického zemědělství. Ekologické zemědělství se snaží být v souladu s přírodou a šetřit životní prostředí. Podstatná část bakalářské práce zahrnuje popis kontroly podniků, certifikaci a značení, to vše schválené kontrolními orgány. V další části se zaměřuje na propagaci biopotravin a jejich vlastní prodej, který se nejčastěji uskutečňuje prostřednictvím maloobchodů. V posledních letech roste obliba alternativních způsobů prodeje, mezi které patří například farmářské trhy či biobedýnky. Tyto způsoby prodeje biopotravin se z hlediska spotřebitelů stávají stále více vyhledávanými.The bachelor's thesis is focused on the production and processing of organic foods of plant origin, which arises by respect of conditions of organic farming. Organic farming tries to be in harmony with nature and protect the environment. The substantial part of this work involves description of corporate control, certification and labeling, all is approved by the regulatory authorities. The next part is focused on the publicity of organic food and their own sale, which most often place through retail. In recent years increases popular of alternative ways of sale, which include for example farmer's markets or bio-boxes. These ways of selling of organic foods are becoming more popular.
Keywords:
biopotraviny; ekologické zemědělství; kvalita; prodej