Název:
Porovnání technologií strojního dojení skotu.
Překlad názvu:
Comparison of cattle milking machine technology.
Autoři:
ZAJÍC, David Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2014
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Předkládaná práce je zaměřena na porovnání technologií strojního dojení skotu. Tato práce se zabývá vývojem a přehledem techniky a technologií využívaných při dojení skotu. Dále je zde uvedena analýza jednotlivých technologií. Hlavním cílem práce je provést ekonomický rozbor jednotlivých technologií. Závěrem bylo zjištěno, že pro chovatele dojného skotu je velmi zajímavá technologie dojících robotů, protože dojde k omezení počtu pracovních sil, zavedení tohoto investičně náročného systému dojení zajistí potenciální rentabilitu, ekonomický efekt, návratnost vložených prostředků a v neposlední řadě pak zvýšení požadavků na fyziologii dojnic.The bachelor thesis is focused on comparing the technology of mechanical milking cattle. This thesis deals with the development and overview of techniques and technologies used in milking cattle. Moreover, we have analyzed each of the technologies. The aim of this thesis is to realize an economic analysis of each technology. To conclude, it was found that for dairy cattle breeders is very interesting technology milking robots. This technology will limit the number of workers and the introduction of capital-intensive milking system ensures the potential profitability, economic effect, returns and, last but not least, the increasing demands on the physiology of dairy cows.
Klíčová slova:
dojení; Dojnice; dojících robotů; strojní dojení; technika; technologie; Dairy cows; milking machine; milking robots; technology Citace: ZAJÍC, David. Porovnání technologií strojního dojení skotu.. České Budějovice, 2014. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/36638