Název:
Které skutečnosti nejvíce ovlivnily stravovací návyky studentů?
Překlad názvu:
Which factors influnced the students' eating habits the most?
Autoři:
DOLEŽALOVÁ, Markéta Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2014
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem bakalářské práce je objasnit, které skutečnosti nejvíce ovlivnily stravovací návyky studentů a zároveň porovnat návyky studentů gymnázia a studentů oborů středního vzdělání s výučním listem. Teoretická část se bude zabývat smyslem správné výživy, a to zejména ve vývojovém období dospívání. Tomuto bude předcházet historický a současný pohled na stravovací návyky. Dále se bude věnovat výživě, a to především zdravé výživě. Na závěr této části upozorní na problémy související se špatným příjmem potravy. Praktická část se pokusí zachytit konkrétní vlivy na stravování dospívajících. Pomocí metody dotazníku osloví studenty gymnázia a učně středního vzdělání s výučním listem. Výsledky budou sumarizovány, vyhodnoceny a interpretovány. V závěru budou formulována doporučení ve vztahu ke studentům, jejich rodičům i škole.Aim of this work is to clarify the fact that most influenced the eating habits of students and compare the habits of high school students and apprentices fields of secondary education with a vocational certificate . The theoretical part will deal with a sense of good nutrition , especially during the development period of adolescence. This will be preceded by a historical and contemporary look at eating habits. Will also be paid to nutrition , particularly nutrition. To conclude this section highlights the problems associated with poor food intake. The practical part will attempt to capture specific influences on adolescent eating . Using this method, the questionnaire addresses the grammar school students and apprentices secondary education with a vocational certificate . The results will be summarized , analyzed and interpreted. In conclusion, recommendations will be formulated in relation to students , their parents and school.
Klíčová slova:
dospívání; poruchy přijmu potravy; stravovací návyky; výživa; zdravá výživa; adolescence; eating disorders; eating habits; healthy eating; nutrition Citace: DOLEŽALOVÁ, Markéta. Které skutečnosti nejvíce ovlivnily stravovací návyky studentů?. České Budějovice, 2014. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/33693