Název:
Dusíkaté látky nebílkovinné v kravském mléce
Překlad názvu:
Non-protein nitrogen substances in cow´s milk
Autoři:
VONDRA, Vojtěch Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2012
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Náplní této bakalářské práce je pojednání o dusíkatých nebílkovinných látkách v kravském mléce. Shrnuje několik studií a pohledů na tuto problematiku a jednotlivé faktory poté vyhodnocuje. Hlavní složkou nedusíkatých bílkovinných látek v kravském mléce je močovina. O jejím obsahu a dopadech na dojnici a mlékárenský průmysl je součástí této práce, spolu se souvislostmi s průběhem laktace, krmnou dávkou a dalšími faktory.The purpose of this work is a characterisation of non-protein nitrogenous substances in cow's milk. The work is a summary of information from various sources. Main component of non-protein nitrogenous substances in cow´s milk is urea. Content of urea has impact to life cow´s. He has impact to milk industry too. Urea has connecting with lactations, with ration feed and with another factors. Urea of milk is good index to asses internal and external conditions to each.
Klíčová slova:
dusíkaté látky nebílkovinné; krmná dávka; laktace; mléko; močovina; plemeno; cow´s milk; milk components; non-protein nitrogenous substances; urea Citace: VONDRA, Vojtěch. Dusíkaté látky nebílkovinné v kravském mléce. České Budějovice, 2012. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/23990