Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 6 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vliv šumu na kompresi obrazu
Pavlík, Jiří ; Svoboda, Pavel (oponent) ; Bařina, David (vedoucí práce)
Tato práce zkoumá vliv různých druhů šumu na významné kompresní formáty. Jsou zkoumány tři druhy šumu, Gaussův šum, Gaussův šum s větší granularitou a fotonový šum. Dva starší ztrátové kompresní formáty JPEG a JPEG 2000 jsou porovnávány s novějším formátem WebP. Zkoumání vlivu šumu je založeno na výsledcích experimentů s obrázky, které jsou úmyslně zašuměny a poté komprimovány do zkoumaných formátů a následně jsou porovnány s výsledky pro originální nezašuměné obrázky. Vliv šumů na kompresní výkon formátů je vyhodnocen na základě hodnotící metriky kvality obrazu SSIM. Z výsledků experimentů se zdá být Gaussův šum s větší granularitou jako nejméně rušivý. Gaussův šum a fotonový šum snižují výslednou kvalitu obrazu podstatně více.
Dithering obrazu
Štefaník, Pavel ; Zátyik, Ján (oponent) ; Rajmic, Pavel (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá omezováním barevného prostoru obrázků pomocí různých ditheringových metod a zhodnocením vhodnosti použití těchto metod na určité typy obrázků. V práci jsou tyto metody podrobně popsány a pro každou z nich je naprogramován algoritmus v programu MATLAB. Dále jsou v práci ditheringové metody porovnávány mezi sebou z různých pohledů: doba trvání algoritmu, průzkum formou dotazníku, osobní názor a porovnání SSIM.
Srovnání formátů pro ztrátovou kompresi obrazu
Koláček, Ladislav ; Svoboda, Pavel (oponent) ; Bařina, David (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá srovnáním formátů pro ztrátovou kompresi obrazu. Kapitoly práce popisují principy komprese obrazu a samotné ztrátové formáty. Konkrétně se jedná o ztrátové formáty JPEG, JPEG 2000, JPEG XR a WebP. Práce zahrnuje teoretické srovnání výše zmíněných formátů spolu s metodami, které se používají pro měření kvality obrazu. Praktická část obsahuje výsledky měření kvality jednotlivých formátů a popis návrhu společně s implementací výukového programu.
Dithering obrazu
Štefaník, Pavel ; Zátyik, Ján (oponent) ; Rajmic, Pavel (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá omezováním barevného prostoru obrázků pomocí různých ditheringových metod a zhodnocením vhodnosti použití těchto metod na určité typy obrázků. V práci jsou tyto metody podrobně popsány a pro každou z nich je naprogramován algoritmus v programu MATLAB. Dále jsou v práci ditheringové metody porovnávány mezi sebou z různých pohledů: doba trvání algoritmu, průzkum formou dotazníku, osobní názor a porovnání SSIM.
Srovnání formátů pro ztrátovou kompresi obrazu
Koláček, Ladislav ; Svoboda, Pavel (oponent) ; Bařina, David (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá srovnáním formátů pro ztrátovou kompresi obrazu. Kapitoly práce popisují principy komprese obrazu a samotné ztrátové formáty. Konkrétně se jedná o ztrátové formáty JPEG, JPEG 2000, JPEG XR a WebP. Práce zahrnuje teoretické srovnání výše zmíněných formátů spolu s metodami, které se používají pro měření kvality obrazu. Praktická část obsahuje výsledky měření kvality jednotlivých formátů a popis návrhu společně s implementací výukového programu.
Vliv šumu na kompresi obrazu
Pavlík, Jiří ; Svoboda, Pavel (oponent) ; Bařina, David (vedoucí práce)
Tato práce zkoumá vliv různých druhů šumu na významné kompresní formáty. Jsou zkoumány tři druhy šumu, Gaussův šum, Gaussův šum s větší granularitou a fotonový šum. Dva starší ztrátové kompresní formáty JPEG a JPEG 2000 jsou porovnávány s novějším formátem WebP. Zkoumání vlivu šumu je založeno na výsledcích experimentů s obrázky, které jsou úmyslně zašuměny a poté komprimovány do zkoumaných formátů a následně jsou porovnány s výsledky pro originální nezašuměné obrázky. Vliv šumů na kompresní výkon formátů je vyhodnocen na základě hodnotící metriky kvality obrazu SSIM. Z výsledků experimentů se zdá být Gaussův šum s větší granularitou jako nejméně rušivý. Gaussův šum a fotonový šum snižují výslednou kvalitu obrazu podstatně více.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.