Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Metody nanášení hydrogelů na povrch ovoce a zeleniny
Hrabová, Martina
Cílem této diplomové práce bylo vyvinutí metodiky nanášení biopolymerních směsí přímo na povrch vybraných čerstvých potravin, ovoce a zeleniny, a vyhodnocení perspektivy biopolymerní směsi na bázi vaječného bílku. V teoretické části této práce je nastíněna problematika obalového průmyslu a příčiny kažení potravin. Dále jsou popsány metody aplikace biopolymerních povlaků a filmů uplatnitelné v laboratorním měřítku a shrnuty přírodní polymery. V experimentální části práce byla na základě vyhodnocení nanášení biopolymerních směsí na vzorky jahod a okurek vybrána série obsahující proteinovou složku (30 %), 33 % glycerolu (vztaženo vůči pevné složce) a 7 % extraktu z šafránu, pro kterou byly vzorky ošetřených plodin analyzovány spektroskopií v blízké infračervené oblasti.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.