Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 6 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Ekonomická analýza řezného nástroje
Bilavčík, Jaromír ; Humár, Anton (oponent) ; Prokop, Jaroslav (vedoucí práce)
Bakalářská práce na téma „Ekonomická analýza řezného nástroje“ je věnována ekonomické analýze nákladů na pořízení a použití různých druhů řezných nástrojů, jejichž použití má významný vliv na ekonomiku výroby a mimo jiné také s náklady spojenými s jakostí výsledného produktu. Rozborem použitelnosti užitných vlastností jednotlivých nástrojů, které jsou používané ve strojním obrábění byla analyzována ekonomická výhodnost pro firmy. Toto kriterium musí firmy zohlednit již při technologické přípravě výroby. Dalším kriteriem pro rozhodování by měla být i výsledná jakost výrobku. Pro firmy které sledují náklady na jakost v průběhu celého výrobního cyklu je to samozřejmostí. Kvůli pravidelnému ostření klasických řezných nástrojů – nožů je výhodnější použití nástrojů s břitovou destičkou.
Obrábění součástí charakteru víko-příruba.
Kobliha, Lukáš ; Dvořák, Jaromír (oponent) ; Kalivoda, Milan (vedoucí práce)
V této bakalářské práci je zpracován návrh na výrobu zadané součásti víko. Práce obsahuje rozbor součásti a rozbor možných technologií použitelných pro výrobu včetně konkrétně zvolených strojů a nástrojů. Vypracován je i technologický postup, návodka pro práci na soustruhu a teoretický počet kusů vyrobený za rok v závislosti na směnnosti se spotřebou výměnných břitových destiček pro soustružení.
Technologické a ekonomické parametry řezného nástroje
Drda, David ; Humár, Anton (oponent) ; Prokop, Jaroslav (vedoucí práce)
Cílem diplomové práce je analyzovat technologické a ekonomické parametry řezného nástroje. Postupně jsou specifikovány parametry řezného nástroje, opotřebení břitu, ekonomické parametry a náklady na provoz nástroje. Na závěr se analyzují dosahované technologické a ekonomické parametry řezného nástroje na praktickém příkladu. Příklad je součástí přílohy v podobě programu na výpočet v Excelu, společně s vyhodnocením pomocí grafů.
Technologické a ekonomické parametry řezného nástroje
Drda, David ; Humár, Anton (oponent) ; Prokop, Jaroslav (vedoucí práce)
Cílem diplomové práce je analyzovat technologické a ekonomické parametry řezného nástroje. Postupně jsou specifikovány parametry řezného nástroje, opotřebení břitu, ekonomické parametry a náklady na provoz nástroje. Na závěr se analyzují dosahované technologické a ekonomické parametry řezného nástroje na praktickém příkladu. Příklad je součástí přílohy v podobě programu na výpočet v Excelu, společně s vyhodnocením pomocí grafů.
Obrábění součástí charakteru víko-příruba.
Kobliha, Lukáš ; Dvořák, Jaromír (oponent) ; Kalivoda, Milan (vedoucí práce)
V této bakalářské práci je zpracován návrh na výrobu zadané součásti víko. Práce obsahuje rozbor součásti a rozbor možných technologií použitelných pro výrobu včetně konkrétně zvolených strojů a nástrojů. Vypracován je i technologický postup, návodka pro práci na soustruhu a teoretický počet kusů vyrobený za rok v závislosti na směnnosti se spotřebou výměnných břitových destiček pro soustružení.
Ekonomická analýza řezného nástroje
Bilavčík, Jaromír ; Humár, Anton (oponent) ; Prokop, Jaroslav (vedoucí práce)
Bakalářská práce na téma „Ekonomická analýza řezného nástroje“ je věnována ekonomické analýze nákladů na pořízení a použití různých druhů řezných nástrojů, jejichž použití má významný vliv na ekonomiku výroby a mimo jiné také s náklady spojenými s jakostí výsledného produktu. Rozborem použitelnosti užitných vlastností jednotlivých nástrojů, které jsou používané ve strojním obrábění byla analyzována ekonomická výhodnost pro firmy. Toto kriterium musí firmy zohlednit již při technologické přípravě výroby. Dalším kriteriem pro rozhodování by měla být i výsledná jakost výrobku. Pro firmy které sledují náklady na jakost v průběhu celého výrobního cyklu je to samozřejmostí. Kvůli pravidelnému ostření klasických řezných nástrojů – nožů je výhodnější použití nástrojů s břitovou destičkou.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.