| |
|
Senzor pro měření průtoku
Symerský, Tomáš ; Psota, Boleslav (oponent) ; Kosina, Petr (vedoucí práce)
Diplomová práce je rozdělena na dvě části – na část teoretickou a praktickou. Ve své první části pojednává o teorii proudění kapalin a plynů, přenosu tepelné energie a rozdělení senzorů pro měření průtoku pracujících na elektrickém principu. Dále se zabývá termodynamickým principem, kterého lze využít pro měření velmi malých průtoku a nízkoteplotní keramikou, pomocí které lze realizovat mikrokanálky na snímání velmi malých průtoků. V praktické části se práce zabývá již samotnou simulací celé struktury v programu COMSOL Multiphysics, a to jak ve 2D, tak i ve 3D zobrazení. Následně pak realizací a měřením průtokového senzoru v keramice nízkých teplot, pracujícího na termodynamickém principu.
|
|
Monitorovací zařízení pro kvasné procesy využívající termodynamické senzory
Jáneš, Pavel ; Búran, Martin (oponent) ; Adámek, Martin (vedoucí práce)
Bakalářská práce je zaměřena na návrh a realizaci prototypu zařízení, které má sloužit k monitorování kvasných procesů v potravinářství pomocí termodynamických senzorů. Práce obsahuje stručný popis kvasných procesů v potravinářství a také možné metody jejich monitorování. Dále se zabývá principem termodynamického senzoru a popisem mikrokontroléru ESP32, který je jádrem prototypu. Následně se zabývá návrhem prototypu včetně obslužného programu pro ESP32, který je schopen monitorovat kvasný proces pomocí dvojice termodynamických senzorů a dle nastavení uživatelem naměřená data zasílat na cloudovou službu ThingSpeak, do osobního počítače a případně je ukládat do paměti Flash. Dále se práce zabývá testováním výsledného prototypu při experimentálních měřeních, při kterých byly s prototypem monitorovány kvasné procesy.
|
|
Monitorovací zařízení pro kvasné procesy využívající termodynamické senzory
Jáneš, Pavel ; Búran, Martin (oponent) ; Adámek, Martin (vedoucí práce)
Bakalářská práce je zaměřena na návrh a realizaci prototypu zařízení, které má sloužit k monitorování kvasných procesů v potravinářství pomocí termodynamických senzorů. Práce obsahuje stručný popis kvasných procesů v potravinářství a také možné metody jejich monitorování. Dále se zabývá principem termodynamického senzoru a popisem mikrokontroléru ESP32, který je jádrem prototypu. Následně se zabývá návrhem prototypu včetně obslužného programu pro ESP32, který je schopen monitorovat kvasný proces pomocí dvojice termodynamických senzorů a dle nastavení uživatelem naměřená data zasílat na cloudovou službu ThingSpeak, do osobního počítače a případně je ukládat do paměti Flash. Dále se práce zabývá testováním výsledného prototypu při experimentálních měřeních, při kterých byly s prototypem monitorovány kvasné procesy.
|
| |
|
Senzor pro měření průtoku
Symerský, Tomáš ; Psota, Boleslav (oponent) ; Kosina, Petr (vedoucí práce)
Diplomová práce je rozdělena na dvě části – na část teoretickou a praktickou. Ve své první části pojednává o teorii proudění kapalin a plynů, přenosu tepelné energie a rozdělení senzorů pro měření průtoku pracujících na elektrickém principu. Dále se zabývá termodynamickým principem, kterého lze využít pro měření velmi malých průtoku a nízkoteplotní keramikou, pomocí které lze realizovat mikrokanálky na snímání velmi malých průtoků. V praktické části se práce zabývá již samotnou simulací celé struktury v programu COMSOL Multiphysics, a to jak ve 2D, tak i ve 3D zobrazení. Následně pak realizací a měřením průtokového senzoru v keramice nízkých teplot, pracujícího na termodynamickém principu.
|
| |