Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Ohýbání trubek
Richter, Tomáš ; Peterková, Eva (oponent) ; Žák, Ladislav (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá teoretickým rozborem technologie ohýbání trubek kruhových průřezů. V první části jsou rozepsány vzorce pro výpočet procesů odehrávajících se v materiálu polotovaru a vzorce pro upřesnění proveditelnosti dané operace (popřípadě pro zhodnocení defektů). Ve druhé části práce jsou popsány současné technologie používané při ohybu trubek kruhových (i jiných) průřezů.
Hodnocení jakosti bílých jogurtů v závislosti na obsahu tuku vstupní suroviny
Šťastná, Magdaléna
Cílem diplomové práce bylo hodnocení jakosti bílých jogurtů v závislosti na obsahu tuku vstupní suroviny. Literární část je zaměřena na legislativní požadavky a rozdělení fermentovaných mléčných výrobků a bílých jogurtů, na suroviny, ze kterých se bílé jogurty vyrábí a na základní technologické operace procesu výroby. Dále je zde zmínka o rostlinných tucích a jejich používání při výrobě alternativních mléčných produktů. Praktická část se zabývá výrobou jogurtů s různým obsahem tuku a rozdílnou vstupní surovinou (živočišný a rostlinný tuk). Experimentálně vyrobené vzorky byly podrobeny fyzikálně-chemické a mikrobiologické analýze. Byl vytvořen senzorický dotazník, podle kterého byly jogurty senzoricky hodnoceny. Na závěr bylo posouzeno, zda je možné použití rostlinných tuků, jako přídavek tuků při výrobě jogurtů. Z výsledků bylo zjištěno, že použití rostlinných tuků, k výrobě jogurtů o nižší tučnosti by bylo možné, bez negativních dopadů na jakost, pokud by to však bylo legislativně povoleno. Podle české legislativy se jogurtem smí nazývat pouze výrobek obsahující mléčnou surovinu. Proto by tento výrobek nemohl být nazván jogurtem, ale alternativním mléčným produktem.
Ohýbání trubek
Richter, Tomáš ; Peterková, Eva (oponent) ; Žák, Ladislav (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá teoretickým rozborem technologie ohýbání trubek kruhových průřezů. V první části jsou rozepsány vzorce pro výpočet procesů odehrávajících se v materiálu polotovaru a vzorce pro upřesnění proveditelnosti dané operace (popřípadě pro zhodnocení defektů). Ve druhé části práce jsou popsány současné technologie používané při ohybu trubek kruhových (i jiných) průřezů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.