Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Návrh na zvýšení efektivity práce zaměstnanců
Bezděková, Markéta ; Duchoňová, Pavla (oponent) ; Pokorný, Jiří (vedoucí práce)
Bakalářská práce analyzuje problémy, které souvisejí s firemní kulturou a jejím vlivem na zvýšení efektivity práce zaměstnanců ve firmě. Na základě zjištěných nedostatků obsahuje tato práce návrh na změnu firemní kultury tak, aby došlo ke zvýšení efektivity práce zaměstnanců, čímž bude úspěšnější firma.
Návrh na zlepšení firemní kultury
Křepela, Jakub ; Havlena, Petr (oponent) ; Pokorný, Jiří (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá problematikou firemní kultury a jejího vlivu na efektivitu práce v konkrétní společnosti Triga color, a. s. Práce má za cíl navrhnout taková doporučení, která povedou ke zvýšení efektivity práce. Skládá se z teoretické části, která obsahuje popis firemní kultury a jejich jednotlivých prvků. V praktické části jsou uvedeny výsledky průzkumu a návrhy na zlepšení stávající situace.
Návrh na zlepšení firemní kultury
Křepela, Jakub ; Havlena, Petr (oponent) ; Pokorný, Jiří (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá problematikou firemní kultury a jejího vlivu na efektivitu práce v konkrétní společnosti Triga color, a. s. Práce má za cíl navrhnout taková doporučení, která povedou ke zvýšení efektivity práce. Skládá se z teoretické části, která obsahuje popis firemní kultury a jejich jednotlivých prvků. V praktické části jsou uvedeny výsledky průzkumu a návrhy na zlepšení stávající situace.
Návrh na zvýšení efektivity práce zaměstnanců
Bezděková, Markéta ; Duchoňová, Pavla (oponent) ; Pokorný, Jiří (vedoucí práce)
Bakalářská práce analyzuje problémy, které souvisejí s firemní kulturou a jejím vlivem na zvýšení efektivity práce zaměstnanců ve firmě. Na základě zjištěných nedostatků obsahuje tato práce návrh na změnu firemní kultury tak, aby došlo ke zvýšení efektivity práce zaměstnanců, čímž bude úspěšnější firma.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.