Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Podnikatelský plán: exkluzivní domácí produkty v luxusním balení
Štuláková, Denisa ; Hartman, Ladislav (vedoucí práce) ; Vavřichová, Lenka (oponent)
Cílem diplomové práce je sestavení podnikatelského plánu, tak aby bylo možné zjistit, zda je projekt realizovatelný a životaschopný, zda se vyplatí do něj investovat, případně, aby byl použitelný pro realizaci podnikatelského záměru. V teoretické části je na základě literární rešerše zvolena struktura a obsah interního zakladatelského podnikatelského plánu. Praktická část se věnuje samotnému podnikatelskému plánu a při zpracování byly řešeny tyto dílčí cíle: zvolení vhodné oblasti podnikání a produktu, zhodnocení legislativních požadavků, definování a určení velikosti cílového trhu, analyzování konkurence a dodavatele, určení potřebných lidských zdrojů, zvolení vhodné marketingové strategie (rozhodnutí o ceně, distribuci a komunikaci), sestavení realizačního projektového plánu a finančního plánu, vytvoření SWOT matice, identifikování rizik a zvolení vhodné metody pro snížení rizika. V závěru je samotný podnikatelský záměr zhodnocen.
Analýza možnosti vzniku nové kavárny - zakladatelský projekt
Šelmátová, Karolína ; Slunčík, Peter (vedoucí práce) ; Štamfestová, Petra (oponent)
Cílem této diplomové práce je analýza možnosti vzniku nové kavárny a sestavení podnikatelského plánu. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické části je charakterizován pojem podnikání a podnikatelská činnost v České republice, možné formy podnikání, povinnosti podnikatele a specifika v oblasti pohostinství. Dále je zde definován pojem podnikatelský plán, jeho účel, postup sestavení a jeho struktura. Teoretická část byla zpracována na základě sumarizace informací z odborné literatury a teoretických poznatků autorky získaných během studia na Vysoké škole ekonomické v Praze. Praktická část je tvořena samotným podnikatelským plánem včetně finančního plánu a zhodnocení pravděpodobnosti úspěšnosti kavárny. Tato část vznikla aplikováním teoretických poznatků.
Podnikatelský plán malé a střední firmy
Haláková, Kateřina ; Kubálková, Markéta (vedoucí práce) ; Topolová, Ivana (oponent)
Bakalářská práce popisuje proces založení podnikání v České republice. Věnuje se legislativním podmínkám spojeným se zahájením podnikání a poskytuje shrnutí stavu českého podnikatelského prostředí ve srovnání s dalšími zeměmi. Dále poskytuje informace o zásadách tvorby podnikatelského plánu, o jeho výhodách a důležitých náležitostech. Praktická část představuje podnikatelský plán vytvořený na základě konkrétního podnikatelského záměru.
Podnikatelský plán
Habrnal, Marek ; Scholleová, Hana (vedoucí práce) ; Tyll, Ladislav (oponent)
Diplomová práce se zabývá vyhodnocením podnikatelského záměru individuálního podnikatele. Pro rozhodnutí, zda záměr přijmout, či ne, byl vypracován detailní podnikatelský plán, někdy označován jako studie proveditelnosti (feasibility study). Teoretická část pojednává o účelu podnikatelského plánu, rozvádí základní náležitosti podnikatelského plánu, formu a zásady zpracování. Na základě syntézy poznatků z odborné literatury autor dále rozvádí některé nástroje manažerské a ekonomické praxe a jejich aplikovatelnost v podnikatelském plánu. Cílem teoretické části je mimo jiné také poskytnout komukoli vodítko při zpracování podnikatelského plánu bez nutnosti studia obsáhlé literatury. Praktická část se pak již konkrétně zabývá podnikatelským záměrem autora. Na jejím základě by mělo být možné rozhodnout, zda daný záměr realizovat. Jedná se o specifický úzce zaměřený internetový projekt. Použité metody vyhodnocení projektu odkryly potenciál projektu a současně poukázaly na možná rizika. Celý podnikatelský plán pak nachází obraz v použitém moderním přístupu k hodnocení investičních projektů - simulaci Monte Carlo.
Podnikatelský plán - Wellness hotel
Staňová, Jeannette ; Křížek, Miroslav (vedoucí práce) ; Kešner, Martin (oponent)
Diplomová práce Podnikatelský plán - Wellness hotel se zabývá jak teoretickými zásadami zpracování podnikatelského plánu, tak především praktickou částí - samotným podnikatelským plánem na výstavbu, uvedení do provozu a úspěšné fungování wellness hotelu. Obsahuje veškeré náležitosti podnikatelského plánu, jako je analýza trhu, konkurence, marketingový plán, výrobní plán, finanční plán, atd. Cílem práce je především zhodnotit, zda daný projekt na základě zpracování kompletního podnikatelského plánu s přihlédnutím ke všem okolnostem a rizikům realizovat či nikoliv.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.