Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Nízkosacharidové stravování pro diabetiky 1. typu
Němečková, Monika ; Krejčí, Hana (vedoucí práce) ; Hásková, Aneta (oponent)
Téma bakalářské práce je na stravování pacientů s diabetem 1. typu. Jedná se o autoimunitní onemocnění, které pomáhají kompenzovat především správné stravovací návyky, dobrý zdravotní a psychický stav a sportovní aktivity. Práce se zaměřuje na nízkosacharidovou stravu, porovnává ji se stravou doporučovanou a snaží se zjistit, zda je prospěšná při léčbě cukrovky. Je rozdělena na dvě části - teoretickou a praktickou. V teoretické části je stručně popsáno onemocnění a rozebrány klady a zápory doporučované stravy pro diabetiky, a to jak v běžném životě, tak při sportu. Další text představuje stravu nízkosacharidovou, její pozitiva i kontraindikace. Pro praktickou část byla sbírána data pomocí anonymního dotazníkového šetření. Dotazník vyplňovali pacienti s diabetem 1. typu na doporučené a nízkosacharidové stravě. Součástí praktické části je také několik záznamů z kontinuálního měření glukózy pomocí senzorů (Dexcom G5 a Enlite). Cílem praktické části bylo zjistit, jaký vliv má nízkosacharidová strava na zkvalitnění života diabetiků, zda jim pomáhá snížit četnost hypoglykémií při běžných i sportovních aktivitách a zlepšuje celkovou hodnotu glykovaného hemoglobinu. Z výsledků šetření a ukázek grafů vyplývá, že by zavedení nízkosacharidové stravy do praxe mohlo přispět k celkové kompenzaci diabetu. klíčová...

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.