Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Životní styl a jídlo: nákupní a stravovací návyky v české společnosti
Hynková, Barbora ; Spilková, Jana (vedoucí práce) ; Žejglicová, Kristýna (oponent)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou nákupních a stravovacích návyků české populace. Cílem je identifikovat nákupní charakteristiky českých spotřebitelů, zjistit, zda se spotřebitelé zajímají o zdravý životní styl, zda nakupují organické (bio) potraviny a především, jaké jsou motivační faktory spotřebitelů k nákupu. Dílčím cílem je porovnání našeho průzkumu se zahraničním konceptem FRL (food related lifestyle), který je inspirací analytické části této práce. V praktické části má práce charakter pilotního průzkumu, jelikož pro sběr potřebných dat byla zvolena metoda kvantitativního výzkumu pomocí dotazníkového šetření. Stanovené hypotézy jsou ověřovány pomocí kontingenčních tabulek a metody shlukové analýzy. Hlavní sledovanou proměnnou je zdravý životní styl, který je konfrontován s jednotlivými aspekty konceptu FRL a také mezi jednotlivými identifikovanými segmenty spotřebitelů. V obecné rovině můžeme považovat za přínos práce představení konceptu FRL, který umožňuje vytvořit typologii spotřebitelů, na jejímž základě je možné postavit účelná opatření zaměřená na usměrnění stravovacích návyků populace. Klíčová slova: food related lifestyle (FRL), segmentace spotřebitelů, stravovací návyky, nákupní zvyklosti, potraviny, zdravý životní styl

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.