Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Srovnání metod stanovení výživové hodnoty masných výrobků a její uvádění na obale
Podbřecká, Žaneta
Diplomová práce Srovnání metod stanovení výživové hodnoty masných výrobků a její uvádění na obale se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část se zabývá chemickým složením masa, popisem a dělením masných výrobků podle aktuální legislativy, balením a označováním potravin a výživovou hodnotou. Poslední kapitola je zaměřena na laboratorní metody analýzy základních složek masných výrobků. Praktická část obsahuje fyzikálně-chemickou a senzorickou analýzu. Fyzikálně-chemická analýza popisuje provedená laboratorní stanovení obsahu sušiny, tuku, bílkovin a soli u vybraných masných výrobků, vyrobených ve zpracovatelském masném podniku Hadač a Zapletal s.r.o., a rozdíly mezi výsledky získanými použitými metodami a značením na spotřebitelském obale. Senzorická analýza se zabývá hodnocením vybraných deskriptorů masných výrobků a porovnáním výsledků.
Sledování technologických a jakostních parametrů masných výrobků
Kopřivová, Tereza
Práce je zaměřena na jakostní a technologické parametry masných výrobků a jejich sledování v průběhu jednoho roku. V teoretické části je nejdříve uvedena důležitá legislativa, kterou je nutné se řídit při výrobě masných výrobků, včetně rozdělení masných výrobků. V práci je také uvedeno rozdělení výrobků dle tradičního členění, které je výrobci často používáno. Dále je v teoretické části popsána výroba masných výrobků zahrnující jak jednotlivé technologické operace, tak používané suroviny. Poslední část literárního přehledu se zabývá problematikou jakosti, včetně definice, jakostních charakteristik, vlivů působících na jakost a metod, kterými se jakost hodnotí.V praktické části práce jsou uvedeny výsledky chemické, senzorické a instrumentální analýzy Myslivecké klobásy, jakožto zvoleného masného výrobku pro tuto práci a tyto výsledky jsou nadále vyhodnoceny. Hlavní snahou bylo popsat rozdíly mezi jednotlivými šaržemi v rámci jednotlivých výrob, uskutečněných během jednoho roku včetně ztráta výsledky porovnat s kontrolou.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.