Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Kombinovaný nápoj na bázi vína a ovocné šťávy
Štýblová, Romana ; Vítová, Eva (oponent) ; Vespalcová, Milena (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá přípravou kombinovaných nápojů na bázi vína a ovocné šťávy. Práce byla rozdělena na část senzorickou a část chemickou. Jako ovocná složka byla zvolena arónie. Pro přípravu nápoje byl použit aróniový koncentrát. Vzhledem k tomu, že hlavní složkou nápoje je bílé víno, bylo potřeba pomocí senzorické analýzy určit nejvhodnější druh bílého vína pro přípravu tohoto nápoje. Další senzorický výběr se zabýval určením nejlépe sestaveného nápoje, co se týče jednotlivých složek. Jedním ze senzorického hodnocení bylo přídavek přídatných látek. Do nápojů byly přidávány kyselina citrónová a vitamin C. Hodnotitelé měli za úkol posoudit, zda je lepší nápoj bez přídatných látek nebo s těmito látkami. V poslední řadě bylo senzoricky ohodnoceno, zda je chutnější nápoj se samotným aróniovým koncentrátem nebo aróniový koncentrát s další ovocnou složkou. Chemickým testům byly postupně podrobeny aróniový koncentrát, víno vhodné pro přípravu nápoje, připravené kombinované nápoje.
Kombinovaný nápoj na bázi vína a ovocné šťávy
Štýblová, Romana ; Vítová, Eva (oponent) ; Vespalcová, Milena (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá přípravou kombinovaných nápojů na bázi vína a ovocné šťávy. Práce byla rozdělena na část senzorickou a část chemickou. Jako ovocná složka byla zvolena arónie. Pro přípravu nápoje byl použit aróniový koncentrát. Vzhledem k tomu, že hlavní složkou nápoje je bílé víno, bylo potřeba pomocí senzorické analýzy určit nejvhodnější druh bílého vína pro přípravu tohoto nápoje. Další senzorický výběr se zabýval určením nejlépe sestaveného nápoje, co se týče jednotlivých složek. Jedním ze senzorického hodnocení bylo přídavek přídatných látek. Do nápojů byly přidávány kyselina citrónová a vitamin C. Hodnotitelé měli za úkol posoudit, zda je lepší nápoj bez přídatných látek nebo s těmito látkami. V poslední řadě bylo senzoricky ohodnoceno, zda je chutnější nápoj se samotným aróniovým koncentrátem nebo aróniový koncentrát s další ovocnou složkou. Chemickým testům byly postupně podrobeny aróniový koncentrát, víno vhodné pro přípravu nápoje, připravené kombinované nápoje.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.