Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Marketingový průzkum trhu ryb v České republice
PAUL, Petr
Byla provedena analýza českého rybářství, SWOT analýza zpracovatelského odvětí rybářství a marketingový průzkum prodeje rybích komodit nejvýznamnějších firem. Následně byl proveden spotřebitelský marketingový průzkum formou tištěných dotazníků. Bylo osloveno 110 respondentů a jako cílová skupina byli určeni muži a ženy aktivního věku s rodinou v kraji Vysočina. K vyhodnocení otázek se škálou odpovědí bylo použito výpočtu tzv. poměrového koeficientu diferenciace (P=4s2/R2), který ukázal, že respondenti při určování oblíbenosti jednotlivých druhů mas využívali u rybího masa celé škály odpovědí (P=0,33) a u označování důležitosti vlastností výrobku měla nejmenší diferencovanost odpovědí čerstvost (P=0,009), kterou 98 % respondentů označilo jako velmi důležitou. U dalších otázek hodnotili respondenti důležitost jednotlivých atributů kvality pomocí 4 bodové stupnice (1-velmi důležité, 2-spíše důležité, 3-spíše nedůležité, 4-vůbec nedůležité). Otázky tohoto druhu byly vyhodnoceny pomoci vážených aritmetických průměrů (x), a tak byla zjištěna jejich míra důležitosti. Jako 2 nejdůležitější vlastnosti výrobku byly označeny čerstvost (x=1,02) a chutnost (x=1,34) a jako nejméně důležité vlastnosti snadnost přípravy (x=2,23) a velikost balení (x=2,31). Jako nejvhodnější propagace rybích komodit byla označena informovanost o pozitivním vlivu na lidské zdraví (x=1,44) a jako nejlepší propagace byla označena televizní reklama a pořady o vaření (x=1,57). Vyhodnocení ostatních otázek bylo provedeno pomocí procentuálního zastoupení a absolutních, kumulativních a relativních četností.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.