Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Proteiny ve výživě člověka
Fialová, Lucie
Tato diplomová práce popisuje problematiku týkající se proteinů ve výživě člověka. Zabývá se jejich specifickými funkcemi v lidském organismu, strukturou a doporučeným denním příjmem, následky nedostatku nebo nadbytku proteinů ve výživě lidí. V daném kontextu jsou v práci rozpracovány jednotlivé potravinové zdroje se zaměřením na jejich nutriční hodnoty, případné pozitivní nebo negativní účinky na lidské zdraví a jejich dostupnost pro spotřebitele, v návaznosti na hodnocení přístupu a znalostí veřejnosti o proteinech jako nezbytné součásti lidské stravy. Preference a spotřeba proteinů živočišného i rostlinného původu je zde hodnocena na základě dvou různých zdrojů informací. Z informací získaných pomocí dotazníků od náhodně vybraných respondentů, které byly následně konfrontovány s informacemi získanými z veřejných zdrojů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.