Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Studium hydrokoloidů v potravinách
Křupka, Pavel
Diplomová práce na téma Studium hydrokoloidů v potravinách se zabývá studiem fyzikálních vlastností potravinářských hydrokoloidů. V teoretické části je literární přehled potravinářsky významných hydrokoloidů. Tato část diplomové práce rozděluje jednotlivé hydrokoloidy do skupin podle původu, charakterizuje jejich chemickou strukturu a popisuje jejich funkční vlastnosti a použití v potravinářských technologiích. Experimentální část je zaměřena na fyzikální a fyzikálně-chemické parametry vybraných hydrokoloidních přípravků a jejich směsí. Profilovou fyzikální vlastností je viskozita, která byla měřena relativně pomocí kapilárního viskozimetru a absolutně pomocí rotačních viskozimetrů. Každý hydrokoloid má totiž odlišné zahušťovací schopnosti. Práce se zabývá objasněním zahušťovacích schopností jak samostatných přípravků v rámci skupiny, tak i jejich směsí odlišných skupin. Průběh viskozity vybraných přípravků byl podroben rovněž účinkům širokého rozpětí hodnot pH a také širokému rozmezí teplot. Hydrokoloidy umožňují vytvářet i gely, a proto jsou v práci vyhodnoceny i želírující schopnosti vybraných hydrokoloidních přípravků.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.