Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Psychrotrofní mikroorganismy jako původci kažení masa a masných výrobků
Hermanová, Marie
Diplomová práce je zaměřena na výskyt a rozvoj psychrotrofních mikroorganismů a jejich vliv na kažení masa a masných výrobků, v rámci experimentu byly provedeny dvě analýzy. První analýza se týkala stanovení mikrobiální kvality vepřového a kuřecího masa baleného prostě a vakuově. Byl hodnocen vztah rozvoje mikrobiologické kontaminace v závislosti na době skladování a způsobu balení. K mikrobiologickému rozboru byly vzorky odebrány v den porážky jatečných zvířat a následně 1., 3., 7. a 11. den skladování. Tento experiment byl prováděn ve dvou opakováních. Ve druhé analýze byl sledován rozvoj CPM a psychrotrofních mikroorganismů u vzorků tepelně opracovaných masných výrobků s přídavkem syrovátky a vlákniny, taktéž v průběhu skladování. Laboratorní rozbor byl proveden ihned po výrobě a následně po 7, 10 a 14 dnech skladování bez vakuového balení či balení v ochranné atmosféře.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.