Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Civilizační choroby, jejich příčiny a prevence.
Horáková, Aneta ; Raisová, Miloslava (vedoucí práce) ; Anděl, Michal (oponent)
Souhrn Má bakalářská práce pojednávala o problematice civilizačních chorob. Cílem bylo pomocí dotazníkového šetření zjistit, zda a jak jsou lidé informováni o těchto chorobách, jestli znají s nimi související příčiny a jak dodržují prevenci. Zajímalo mne rovněž, zda se informovanost o tomto tématu liší podle věku a nejvýše dosaženého vzdělání. Cíle práce byly splněny a z výsledků vyplynulo, že respondenti, kteří vyplnili můj dotazník, jsou o civilizačních chorobách dostatečně informováni a prevenci převážně dodržují. Z práce rovněž vyplynul závěr o nutnosti společnost nadále a více o těchto chorobách informovat. Já osobně bych si přála, aby lidé v každém věku pravidelně a vědomě dbali na dodržování zásad zdravého životního stylu, které jsou základem prevence civilizačních chorob.
Civilizační choroby, jejich příčiny a prevence.
Horáková, Aneta ; Raisová, Miloslava (vedoucí práce) ; Anděl, Michal (oponent)
Souhrn Má bakalářská práce pojednávala o problematice civilizačních chorob. Cílem bylo pomocí dotazníkového šetření zjistit, zda a jak jsou lidé informováni o těchto chorobách, jestli znají s nimi související příčiny a jak dodržují prevenci. Zajímalo mne rovněž, zda se informovanost o tomto tématu liší podle věku a nejvýše dosaženého vzdělání. Cíle práce byly splněny a z výsledků vyplynulo, že respondenti, kteří vyplnili můj dotazník, jsou o civilizačních chorobách dostatečně informováni a prevenci převážně dodržují. Z práce rovněž vyplynul závěr o nutnosti společnost nadále a více o těchto chorobách informovat. Já osobně bych si přála, aby lidé v každém věku pravidelně a vědomě dbali na dodržování zásad zdravého životního stylu, které jsou základem prevence civilizačních chorob.
Cereální výrobky a jejich význam ve výživě
NOVOTNÁ, Jitka
Práce se zabývá průzkumem informovanosti veřejnosti ohledně základních znalostí cereálií a jejich konsumace. Teoretická část popisuje složení cereálií a jejich využití pro lidskou výživu. Dále se zabývá nutriční hodnotou cereálií a zdravotními aspekty konzumace cereálií. Mimo jiné k důležitým částem této práce patří označování výrobků z obilovin, důležité pro orientaci na trhu a cereálie v prevenci civilizačních chorob. K této práci byl udělán průzkum informovanosti veřejnosti ohledně základní znalosti cereálií a jejich konsumace. Stěžejní myšlenkou je zjistit jaká je informovanost veřejnosti a přispět k jejímu zvyšení. Dotazníkovou metodou bylo zjištěno, že informovanost veřejnosti je u lidí s pravidelnými pohybovými aktivitami vyšší než u lidí bez pohybových aktivit. Že ženy konsumují v průměru více cereálií než muži a že informovanost veřejnosti a konsumace cereálií s věkem nestoupá. K závěrům práce byl vytvořen osvětový leták ve kterém byly shrnuty podstatné informace ohledně cereálií a jejich konsumace.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.