Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Potravinová banka a její role v řešení problému plýtvání potravin
Skýpalová, Nikola
Bakalářská práce se zabývá tématem potravinové banky a její role v řešení problému plýtvání potravin. Cílem práce bylo vymezit činnost potravinové banky a zhodnotit její roli při řešení problému plýtvání potravin. V rámci teoretických východisek práce byl vypracován přehled poznatků o problému plýtvání potravin a možnostech jeho řešení. Dále byla vymezena role potravinových bank při řešení potravinového problému a jejich zapojení do mezinárodní spolupráce. Vlastní práce byla zaměřena na charakteristiku činnosti České federace potravinových bank, podrobné zhodnocení činnosti vybrané pobočky a dopad legislativních změn v ČR v oblasti darování potravin. Na základě výsledků vlastní práce byly odvozeny návrhy pro další rozvoj činnosti v této oblasti.
Mezisektorová spolupráce v oblasti CSR: případová studie Potravinové banky pro Prahu a Středočeský kraj
Tomanová, Karolína ; Legnerová, Kateřina (vedoucí práce) ; Muhič Dizdarevič, Selma (oponent)
Předkládaná diplomová práce se zabývá mezisektorovou spoluprací v oblasti společenské odpovědnosti korporací (CSR). Toto téma zkoumá na případové studii Potravinové banky pro Prahu a Středočeský kraj a potravinových řetězců, které s ní navázaly spolupráci. Empirický výzkum proběhl formou počátečního terénního výzkumu, rozhovorů a analýzy webových stránek a dalších dostupných dokumentů. Cílem práce je seznámit s málo prozkoumanou problematikou potravinových bank a CSR, které si kolem nich potravinové řetězce vytváří. Zabývá se typy spolupráce vyskytujícími se v tomto vztahu a jejich dynamikou. Dále zkoumá motivace řetězců ke spolupráci a hodnocení vzájemné spolupráce jak z jejich strany, tak také ze strany potravinové banky jakožto zástupce neziskového sektoru. Práce může sloužit jako inspirace k dalšímu zkoumání tématu potravinových bank či mezisektorové spolupráce, která zapojuje hlediska subjektů z obou spolupracujících sektorů, což je skutečnost, která bývá ve výzkumu mnohdy opomíjena. Klíčová slova: Mezisektorová spolupráce, společenská odpovědnost firem, potravinová banka, plýtvání potravinami, nezisková organizace.
Potraviny nejsou odpad
ZIEGLER, Martin
Diplomová práce se zaměřuje na základní fakta o problematice plýtvání potravinami na světové úrovni a v České republice. Popisuje celkový problém a rozlišuje terminologii ztrát potravin, plýtvaní potravin apod. Praktická část se zabývá analýzou spotřeby potravin spotřebitelů, pomocí dotazníkového šetření v regionu Tábor. Cílem bylo zjistit, zda dotázaní respondenti mají znalosti v této tématice, dalším cílem bylo zjistit četnost jejich nákupu a spotřeba potravin v jejich domácnostech a jak likvidují zbylé potraviny. Úkolem je také navrhnout vlastní řešení tohoto problému, protože plýtvání potravin představuje složitý ekonomický, environmentální, sociální a etický problém. Závěrečná část práce se věnuje vlastním návrhům řešením a zjištěním nutnosti vzniku potravinové banky v regionu Tábor.
Reverzní logistika v potravinářských logistických řetězcích
ZACHARDOVÁ, Lenka
Bakalářská práce se zaměřuje na fungování zpětné neboli reverzní logistiky v potravinářském podniku, jejíž procesy jsou v praktické části znázorněny na konkrétním příkladu. Cílem této práce je přiblížení optimalizace v potravinářském dodavatelském řetězci ve vybraném podniku z hlediska reverzních logistických toků
Potravinové banky v podmínkách České republiky
ŠKABRADOVÁ, Kristýna
Tématem této bakalářské práce jsou potravinové banky v podmínkách České republiky. Cílem je identifikace obecné praxe potravinových bank pomocí dotazníkového šetření. Dalším cílem je popis Národní potravinové sbírky z pohledu přímého účastníka a také podpora fyzického založení potravinové banky v Jihočeském kraji. Literární přehled se zabývá potravinovým problémem, konkrétně je zaměřen na hlad a nedostatečnou výživu. Další podkapitoly se zabývají problematikou plýtvání potravinami a potravinovými bankami. V praktické části jsou vyhodnoceny výsledky dotazníkového šetření na úrovni potravinových bank v České republice. Dále je vyhodnoceno pozorování provedené v rámci Národní potravinové sbírky 2015. Poslední část praktické práce tvoří samotný popis procesu založení Potravinové banky Jihočeského kraje.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.