Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Možnosti ovlivnění kvality hovězího masa
Holá, Kateřina
Bakalářská práce se zabývá možnostmi ovlivnění kvality hovězího masa. Maso je nedílnou součástí pestré a vyvážené výživy člověka, jenž je jedním z hlavních předpokladů zdravého tělesného vývoje každého jedince. V práci jsou popsány intravitální vlivy působící na kvalitu masa, které jsou rozepsány od plemenné příslušnosti po porážku zvířete. Dále práce pojednává i o postmortálních faktorech jako je opracování masa, které je nesmírně důležité ve vztahu k výsledné jakosti. V další části jsou popsány postmortální změny v mase, včetně výčtu základních a zvláštních forem kažení masa spolu s jakostními odchylkami.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.