Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 13 záznamů.  1 - 10další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Podnikatelský koncept ubytovacího zařízení
ŠRACHTOVÁ, Hana
V diplomové práci je navržen koncept ubytovacího a stravovacího zařízení, které odpovídá požadavkům konkrétní cílové skupiny návštěvníků.
Podnikatelský koncept zařízení stravovacích služeb v podmínkách urbanizace
HÁJKOVÁ, Hana
Stravovací služby jakožto základní služba v cestovním ruchu mají také podstatný význam mimo cestovní ruch, tedy jakožto součást základní vybavenosti lidských sídel. Právě významem zařízení stravovacích služeb v lidských sídlech, přesněji v urbanizovaných sídlech, se bude zabývat tato práce, a to zvláště z hlediska prospěšnosti takových zařízení na územích, která jsou ovlivněna urbanizačními procesy. Cílem práce je navrhnout podnikatelský koncept zařízení stravovacích služeb ve vybraném území, jímž je městská část Praha Koloděje.
Podnikatelský koncept ubytovacího zařízení ve venkovském cestovním ruchu
BUSÍNOVÁ, Kateřina
Předkládaná diplomová práce se zabývá problematikou venkovského cestovního ruchu v oblasti Třebíčska. Hlavním cílem je sestavení podnikatelského konceptu ubytovacího zařízení ve venkovském cestovním ruchu, který bude sloužit jako podklad pro vznik nového ubytovacího zařízení. K naplnění hlavního cíle budou využity dílčí cíle: analýza potenciálů okresu Třebíč jako turistického regionu pro venkovský cestovní ruch, zhodnocení nabídky stávajících zařízení ve venkovském cestovním ruchu a zjištění požadavků a přání potencionálních zákazníků. Na základě všech získaných dat bude zpracována syntéza údajů, která bude použita pro samotné zpracování podnikatelského konceptu.
Podnikatelský koncept vybraného zařízení cestovního ruchu v Mariánských Lázních
UHROVÁ, Pavlína
Předkládaná diplomová práce se zabývá podnikatelským konceptem vybraného zařízení cestovního ruchu v Mariánských Lázních. Prvním dílčím cílem bude zanalyzování současné situace na trhu stravovacích služeb v Mariánských Lázních. Druhým dílčím cílem bude získání přehledu o účastnících cestovního ruchu, kteří navštěvují vybranou oblast a následné vytvoření profilu potenciálního hosta. Na základě zjištěných informací bude navrhnut podnikatelský koncept zařízení zážitkové gastronomie v Mariánských Lázních.
Podnikatelský koncept využití železniční tratě 193 pro cestovní ruch
VOVSOVÁ, Jitka
Cílem diplomové práce bylo formulovat doporučení pro využití železniční tratě 193. Doporučení byly navrženy na základě informací získaných z dotazníkového šetření, řízených rozhovorů a důkladné situační analýzy, analýzy zákazníků a konkurence. Z takto získaných dat byly navrženy varianty, jak by se trať pro rozvoj cestovního ruchu mohla využít.
Podnikatelský koncept ubytovacího zařízení v obci Dobrá Voda u Českých Budějovic
ŠKROVOVÁ, Karolína
Diplomová práce se zabývá podnikatelským konceptem ubytovacího zařízení v obci Dobrá Voda u Českých Budějovic. Cílem práce je vypracovat podnikatelský koncept ubytovacího zařízení, jež bude odpovídat aktuálním tržním podmínkám. Dále by měl tento koncept sloužit jako podklad pro vznik nového zařízení poskytující ubytovací a stravovací služby v obci Dobrá Voda. Součástí práce bude i analýza současné nabídky ubytovacích zařízení ve zkoumané oblasti, analýza potřeb potenciálních zákazníků a řízený rozhovor s majiteli objektu vhodného pro založení ubytovacího zařízení.
Podnikatelský koncept cateringových služeb v oblasti jižních Čech
SEMOTAMOVÁ, Petra
Diplomová práce se zabývá vytvořením podnikatelského konceptu nové cateringové firmy v Českých Budějovicích. Nejprve byla prostřednictvím sekundárních dat analyzována daná oblast a její potenciál z gastronomického hlediska včetně analýzy konkurence v cateringových službách. Dále byla využita primární data získaná z řízeného dotazování s několika podnikateli a z dotazníkového šetření určené pro firemní klientelu. Na základě všech získaných informací byl vytvořen podnikatelský koncept cateringové firmy "Bohemia Catering" v Českých Budějovicích, včetně finančního plánu a konkrétních návrhů gastronomicko-společenské událostí.
Podnikatelský koncept zařízení služeb rekreačního střediska Nová Živohošť
TOMANOVÁ, Lucie
Hlavním cílem diplomové práce je analyzovat trh ubytovacích a stravovacích služeb v turistické oblasti Střední Čechy ? jih. Dále na základě provedené analýzy formulovat doporučení pro rozvoj služeb ve vybrané oblasti. Vedlejším cílem práce je zjistit potřeby a požadavky návštěvníků a spokojenost s ubytovacími a stravovacími službami ve vybraném středisku letní rekreace u vody Nová Živohošť na Slapské přehradě. Na základě výsledků z dotazníkového šetření, provedených řízených rozhovorů a vlastního pohledu na danou problematiku byly navrhnuty návrhy a doporučení pro zvýšení konkurenceschopnosti rekreačního střediska a podnikatelský koncept, který se týká kategorizace kempu pro rekreační areál Juniorcamp a Caravan Club na Nové Živohošti.
Podnikatelský koncept ubytovacího zařízení jako součást využití železniční tratě Dívčice-Netolice pro cestovní ruch
VESELÁ, Monika
Diplomová práce se zabývá návrhem podnikatelského konceptu ubytovacího zařízení v Netolicích. Sekundární data a data získaná dotazníkovým šetřením, řízenými rozhovory, vlastním zkoumáním analyzovaly oblast, trh, tržní příležitosti, ubytovací a stravovací zařízení a návštěvníky oblasti a staly se základním východiskem pro zpracování komplexního podnikatelského konceptu ubytovacího zařízení kategorie penzion, jehož hlavním myšlenkou je navázání na 100letou tradici místní železniční tratě.
Podnikatelský koncept zařízení lovecké turistiky - Plzeňský kraj
ŠEFLOVÁ, Dana
Hlavním posláním této práce bylo vytvoření podnikatelského konceptu zařízení lovecké turistiky. Pro práci byla jako spolupracující společnost vybrána společnost Klatovské rybářství, a.s. zabývající se zemědělskou činností, především chovem ryb a drůbeže. Vzhledem k tomu, že společnost provozuje některé služby lovecké turistiky, avšak není to jejím hlavní oborem, poslouží celá práce jako manuál pro laiky, kteří mají zájem rozšířit svoji nabídku o služby cestovního ruchu. Výsledný podnikatelský koncept bude posléze předložen vedení společnosti pro předvedení, jakým způsobem se může společnost dále rozvíjet. Během zpracovávání práce se podařilo získat několik pohledů na problematiku loveckého cestovního ruchu v oblasti. První pohled poskytli respondenti z řad stávající klientely společnosti, s nimiž bylo provedeno dotazníkové šetření, ze kterého byl zjišťován především zájem o tyto služby. Dále byli vybráni tři zástupci různých věkových skupin, kteří byli dotázáni na konkrétní představu, jak by mělo zařízení vypadat. Pohled na celou záležitost ze strany nabídky byl získán díky řízenému rozhovoru s ředitelem společnosti a zaměstnancem odpovědným za součastné řízení a plánování loveckých akcí. Další pohled na problematiku lovecké turistiky, jenž by měl být nezávislý, poskytla pracovnice Infocentra Bor. Zde se ukázalo, že lovecká turistika není každým oblíbena a že se jedná o poměrně kontroverzní téma. Avšak můžeme tvrdit, že pokud se provádí správně a šetrně k přírodě, může zvolené oblasti přinést řadu výhod. Jde například o přilákání jiných segmentů návštěvníků, rozvoj oblasti, rozšíření služeb cestovního ruchu a rozšíření spolupráce mezi podnikateli. Poslední pohled představovaly vlastní zkušenosti, jež jsem získala během pracovní účasti na akcích lovecké turistiky. Hlavním cílem práce bylo vytvoření podnikatelského konceptu zařízení lovecké turistiky v Plzeňském kraji. Toto bylo díky spolupráci společnosti a díky veškerým dostupným informací splněno. Nyní bude práce předána vedení společnosti k posouzení a případnému uskutečnění.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 13 záznamů.   1 - 10další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.