Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Potravinová banka a její role v řešení problému plýtvání potravin
Skýpalová, Nikola
Bakalářská práce se zabývá tématem potravinové banky a její role v řešení problému plýtvání potravin. Cílem práce bylo vymezit činnost potravinové banky a zhodnotit její roli při řešení problému plýtvání potravin. V rámci teoretických východisek práce byl vypracován přehled poznatků o problému plýtvání potravin a možnostech jeho řešení. Dále byla vymezena role potravinových bank při řešení potravinového problému a jejich zapojení do mezinárodní spolupráce. Vlastní práce byla zaměřena na charakteristiku činnosti České federace potravinových bank, podrobné zhodnocení činnosti vybrané pobočky a dopad legislativních změn v ČR v oblasti darování potravin. Na základě výsledků vlastní práce byly odvozeny návrhy pro další rozvoj činnosti v této oblasti.
Zodpovedné správanie generácie Y v rámci spotreby potravín
Stehelová, Andrea
Tato diplomová práce se zabývá zodpovědným chováním generace Y v rámci spotřeby potravin. Cílem této práce je na základě kvantitativního výzkumu, realizovaného pomocí dotazníkového šetření, doplněného kvalitativním výzkumem probíhající prostřednictvím individuálních rozhovorů, vyhodnotit chování generace Y s bližším zaměřením na studenty vysokých škol působících v České republice v rámci spotřeby potravin. Primární výzkum se zabývá vnímáním problematiky plýtvání potravin u dané složky spotřebitelů, důvody, které plýtvání vyvolávají a faktory, které toto chování ovlivňují. V práci jsou dále navrženy doporučení, které jsou vytvořené na základě provedených výzkumů. Opatření by u dané složky spotřebitelů měli vést k redukci potravinového odpadu a k jejich zodpovědnějšímu chování v rámci spotřeby potravin. Mezi navržené doporučení mimo jiné patří, zvýšení povědomí a poznatků tykajících se problematiky plýtvání potravin u vysokoškolských studentů, návrh aplikace, která by měla zabezpečit lepší řízení potravin u spotřebitelů a servírování polovičních porcí za poloviční ceny.
Potraviny nejsou odpad
ZIEGLER, Martin
Diplomová práce se zaměřuje na základní fakta o problematice plýtvání potravinami na světové úrovni a v České republice. Popisuje celkový problém a rozlišuje terminologii ztrát potravin, plýtvaní potravin apod. Praktická část se zabývá analýzou spotřeby potravin spotřebitelů, pomocí dotazníkového šetření v regionu Tábor. Cílem bylo zjistit, zda dotázaní respondenti mají znalosti v této tématice, dalším cílem bylo zjistit četnost jejich nákupu a spotřeba potravin v jejich domácnostech a jak likvidují zbylé potraviny. Úkolem je také navrhnout vlastní řešení tohoto problému, protože plýtvání potravin představuje složitý ekonomický, environmentální, sociální a etický problém. Závěrečná část práce se věnuje vlastním návrhům řešením a zjištěním nutnosti vzniku potravinové banky v regionu Tábor.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.