Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Přestavba mateřské školy
Piškulová, Veronika ; Procházka, Jiří (oponent) ; Sobotka, Jindřich (vedoucí práce)
Diplomová práce řeší projektovou dokumentaci novostavby mateřské školy v katastrálním území Rohatec. Objekt je samostatně stojící, dvoupodlažní s částečným podsklepením. Jde o stavbu určenou pro výchovu a vzdělání dětí předškolního věku. Kapacita mateřské školy je 48 dětí rozdělených do dvou oddělení. Součástí provozu je i zóna na přípravu pokrmů. Budova je navržena jako zděná z pórobetonových tvárnic se zateplením z minerální izolace, založená na základových pasech z prostého betonu. Zastřešení mateřské školy je pomocí plochých jednoplášťových střech.
Příklady pokrmů světové kuchyně ve výuce na 1. stupni ZŠ
KŘÍŽOVÁ, Adéla
Tato diplomová práce se zabývá tématem přípravy pokrmů světové kuchyně ve výuce na 1. stupni ZŠ. V teoretické části se zabývám třemi hlavními oblastmi. První oblast je věnována projektovému vyučování. Druhá oblast se zabývá stručným nástinem vzdělávací soustavy v ČR a náhledem do Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání. Třetí a závěrečná oblast se zabývá popisem přípravy pokrmů a seznámením čtenáře s různými kuchyněmi z celého světa. Praktická část obsahuje čtyři přípravy na hodinu a jednu přípravu na exkurzi spojenou s přípravou pokrmu. Vytvořené a ozkoušené přípravy jsou určeny pro žáky od třetího do pátého ročníku základních škol. Obsahem praktické části jsou pracovní listy a reflexe z hodin přípravy pokrmů.
Tvořivé pojetí výuky vzdělávacího celku Příprava pokrmů na 1. stupni ZŠ
ŠIMEČKOVÁ, Lucie
Tato diplomová práce se zabývá tématem "Tvořivé pojetí přípravy pokrmů na 1. stupni ZŠ". V teoretické části se zabývám třemi hlavními oblastmi. První oblast je věnována aktivizačním metodám na 1. stupni ZŠ. Druhá oblast popisuje tematický okruh Příprava pokrmů podle Rámcově vzdělávací program pro základní vzdělávání. Třetí a závěrečná oblast se zabývá teorií tvořivosti v technické výchově na 1. stupni ZŠ. Praktická část obsahuje šest námětů, které se zaměřují na přípravu pokrmů, exkurze spojené s přípravou pokrmů a základy etikety. Vytvořené náměty jsou určeny pro žáky od první do čtvrté třídy základních škol. Obsahem praktické části jsou detailně popsané přípravy pokrmů, exkurze spojené s potravinářstvím a hodnotící pracovní listy.
Přestavba mateřské školy
Piškulová, Veronika ; Procházka, Jiří (oponent) ; Sobotka, Jindřich (vedoucí práce)
Diplomová práce řeší projektovou dokumentaci novostavby mateřské školy v katastrálním území Rohatec. Objekt je samostatně stojící, dvoupodlažní s částečným podsklepením. Jde o stavbu určenou pro výchovu a vzdělání dětí předškolního věku. Kapacita mateřské školy je 48 dětí rozdělených do dvou oddělení. Součástí provozu je i zóna na přípravu pokrmů. Budova je navržena jako zděná z pórobetonových tvárnic se zateplením z minerální izolace, založená na základových pasech z prostého betonu. Zastřešení mateřské školy je pomocí plochých jednoplášťových střech.
Projekt: Příprava pokrmů ve výuce na primární škole
ČERVENÁ, Lucie
Diplomová práce se v teoretické části zabývá třemi okruhy. První část je věnována projektové metodě na 1. stupni základních škol, ve druhé můžeme naleznout cíle a výstupní kompetence žáka 1. stupně podle RVP pro základní vzdělání. V neposlední řadě zde nalezneme kapitolu o tvořivosti v praktických činnostech a uvedení do historie stolování v minulých staletích. V praktické části je vytvořeno deset projektů, které se zaměřují na přípravu pokrmů a stolování ve výuce. Jsou určeny pro čtvrté a páté třídy základních škol. Součástí jsou i vypracované přípravy jednotlivých pokrmů, zkušenosti z realizace některých projektů, výhody a nevýhody, reakce žáků či formulace obecnějších doporučení pro uplatňování originálních výukových projektů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.