Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Právní aspekty označení kvality, původu a tradice potravin v České republice a dalších zemích EU
Hájková, Klára ; Damohorský, Milan (vedoucí práce) ; Franková, Martina (oponent)
v českém jazyce Tato práce vytváří ucelený přehled označení kvality potravin na českém trhu potravin a to jak označení ryze českých, tak i označení upravených právem Evropské Unie a dále popisuje jejich vznik, způsob užívání a kontrolní systém. Snaží se rozebrat jejich právní úpravu na úrovni mezinárodního, evropského a českého práva a vysledovat jejich aspekty zejména z hlediska práva průmyslového vlastnictví a práva potravinářského a zemědělského. Tuto právní úpravu poté srovnává s právní úpravou Rakouska a analyzuje rozdíly a analogie v těchto právních úpravách a rovněž hodnotí společenský kontext obou úprav. Smysl práce je rovněž objasnit pojem kvalita tak, jak je vnímán u jednotlivých označení a opět na základě tohoto hlediska rozdělit označení kvality do několika kategorií.
Právní aspekty označení kvality, původu a tradice potravin v České republice a dalších zemích EU
Hájková, Klára ; Damohorský, Milan (vedoucí práce) ; Franková, Martina (oponent)
v českém jazyce Tato práce vytváří ucelený přehled označení kvality potravin na českém trhu potravin a to jak označení ryze českých, tak i označení upravených právem Evropské Unie a dále popisuje jejich vznik, způsob užívání a kontrolní systém. Snaží se rozebrat jejich právní úpravu na úrovni mezinárodního, evropského a českého práva a vysledovat jejich aspekty zejména z hlediska práva průmyslového vlastnictví a práva potravinářského a zemědělského. Tuto právní úpravu poté srovnává s právní úpravou Rakouska a analyzuje rozdíly a analogie v těchto právních úpravách a rovněž hodnotí společenský kontext obou úprav. Smysl práce je rovněž objasnit pojem kvalita tak, jak je vnímán u jednotlivých označení a opět na základě tohoto hlediska rozdělit označení kvality do několika kategorií.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.